Izdvojene novosti
Laureat Karlovyih Vari Notebook i redatelj Janos Szaszo na 8. VFF-u Laureat Karlovyih Vari Notebook i redatelj Janos Szaszo na 8. VFF-u Detaljnije PROGRAM 8. VUKOVAR FILM FESTIVALA OBJAVLJUJE SE u UTORAK, 12. kolovoza! PROGRAM 8. VUKOVAR FILM FESTIVALA OBJAVLJUJE SE u UTORAK, 12. kolovoza! Detaljnije POZIV NA DUNAVSKU SCENARISTIČKU RADIONICU! POZIV NA DUNAVSKU SCENARISTIČKU RADIONICU! Detaljnije REAKCIJA DISCOVERY FILMA NA SKUP ORGANIZATORA FILMSKIH FESTIVALA  REAKCIJA DISCOVERY FILMA NA SKUP ORGANIZATORA FILMSKIH FESTIVALA Detaljnije Psi, dobitnici canneske Palme,  na 8. VUKOVAR FILM FESTIVALU! Psi, dobitnici canneske Palme, na 8. VUKOVAR FILM FESTIVALU! Detaljnije

SVEČANO OTVORENJE 7.VUKOVAR FILM FESTIVALA

29.08.2013. 11:15:48
SVEČANO OTVORENJE 7.VUKOVAR FILM FESTIVALA

Danas navečer Vukovar „visoko modno napet“ uz Filipa Šovagovića i Gorana Navojeca!

Vrhunac večeri berlinski pobjednik Poza djeteta!

Sinoć je u kazališnom prostoru Hrvatskog doma svečano otvoren 7. rekordni Vukovar film festival- festival podunavskih zemalja. Publiku je pozdravio direktor festivala Igor Rakonić, rekavši da mu je izuzetno zadovoljstvo što je festival iz male revije od 7 filmova narastao na čak njih 87, na čak 7 lokacija.

Predstavnik generalnog pokrovitelja Hrvatskog telekoma Dario Borovac je napomenuo da se filmovi sa festivala mogu premijerno pogledati na Max tv-u, kao što je to slučaj i sa filmom koji je otvorio festival, njemački Ajme meni. Potom je uslijedio pomoćnik ministrice Vladimir Stojsavljević koji je zahvalio organizatoru što je dio filmske čarolije doveo u krajnji hrvatski gradić te je svečano otvorio festival.

Nakon pomoćnika ministra publiku je pozdravio i domaćin, vukovarski gradonačelnik, Željko Sabo.

 Ljubitelje filma pozdravili su i redatelj kratkog bugarskog filma Crtarija, Lyubomir Pechev te producent njemačkog nagrađivanog filma Ajme meni, Alexander Wadouh.

Nakon svečanog otvorenja u kasnu noć „orilo“ se u vukovarskom Radničkom domu, uz nabrijanu glazbu istarskih guštaroša Gustafa.

 Današnji dan počinje sa animiranom satirom Gnomeo i Juliet  a nastavlja se zanimljivim naslovom Planet ocean, koji donosi izuzetne ekskluzivne snimke podmorja. Dokumentarna konkurencija raspoređena na lokacije Bauer i Ružičkina kuća nudi iznimne priče. Kiran je dječak koji silno želi krenuti u pravu školu koju mu drugačiji odgoj njegovih roditelja ne dozvoljava u sjajnom njemačkom kratkom dokumentarcu. Zemlja piva je pak priča o tome kako jedan Amerikanac vidi puteve piva i pivske kulture u Njemačkoj a Mali ljudi velikog srca pričaju o patuljcima koji rade u zabavnom kineskom tematskom parku.

 Večernje projekcije u Hrvatskom domu započinju srpskim film Torba , Marka Sopića, u kojem žena (Vesna Trivalić) slučajno nadje torbu punu novca.

Potom svoj novi film vukovarskoj publici predstavlja Filip Šovagović. Visoka modna napetost  je priča o lokalnom moćniku koji se pokuša dočepati još moćnije pozicije. Glavni glumac Goran Navojec predstavit će film s redateljem Šovagovićem a Vukovar će doživjeti vlastitu visoku modnu napetost.

Za kraj u prostoru Ružičkine kuće stiže jedan od najočekivanijih filmova festivala- Poza djeteta, Rumunja Calina Petera Netzera, dobitnik berlinskog Zlatnog medvjeda, film o majci koja se ne libi igrati prljavo da spasi vlastita sina.

 „Od sutra selimo na prvotno zakazane lokacije jer nam vrijeme konačno ide na ruku. Stoga sve lokacije na otvorenom, kino Otok, kino Terasa agencije za vodne putove i kino Perivoj dvorca Eltz imaju svoju ovogodišnju premijeru nakon dva bruna kišna dana!“ vele iz organizacije.

 Sve ljubitelje riječkog Let 3-ja u petak, 30.08. očekuje urnebesni koncert u beach baru Danube gardens, Kino tv party zoni festivala!

Nagradna igra Filmofeel
Partneri festivala
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 28.kolovoza do 1.rujna (od 09h do 18h) u Hotelu Lav, Strossmayerova 18, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 443 114 Telefon: +385 (0)32 443 105 Telefon: +385 (0)32 443 118 Telefon: +385 (0)32 443 106 Faks: +385 (0)32 450 057 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival