Glavni Program > Dugi igrani filmovi

Kenjac

KENJAC

Hrvatska, BiH, Srbija, VB, 2009., 90'

Redatelj

Antonio Nuić

Uloge

Nebojša Glogovac, Nataša Janjić, Ljubomir Kapor, Emir Hadžihafizbegović

NAGRADE

PULA FILM FESTIVAL 2009.- ZLATNA ARENA ZA NAJBOLJI SCENARIJ (ANTONIO NUIĆ), KAMERU ( MIRKO PIVČEVIĆ) I GLAZBU ( SRĐAN GULIĆ GUL)
NAGRADA HRVATSKOG DRUŠTVA FILMSKIH KRITIČARA OKTAVIJAN 2009. – NAJBOLJI hrvatski dugometražni igrani film

Godina je 1995. Ljeto kada će se dogoditi Oluja. Boro, čovjek godinu i pol udaljen od proslave četrdesetog rođendana, sa ženom Jasnom i sinom Lukom nakon sedam godina odlazi u Drinovce, svoje rodno selo u Hercegovini. Želi vidjeti brata koji je s obitelji uspio izaći iz Sarajeva. Znao je da je brat ranjen, no pri prvom susretu nakon niza godina otkriva kako će brat ostatak života provesti u invalidskim kolicima. Boro je u konstantnoj svađi sa Jasnom a s ocem Paškom, kojeg krivi za majčinu smrt, uopće ne razgovara. U dva tjedna kolovoza 1995. Boro će razriješiti godinama dubok sukob s ocem, naučit će biti bolji muž i otac, a u svemu tome nemalu će ulogu odigrati jedan magarac.

Antonio Nuić, rođen u Sarajevu - BiH 1977. godine. Završava Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja. ‘’Kenjac’’ je njegov drugi cjelovečernji film. Njegov prvijenac Sve džaba osvaja Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Zlatnu Arenu za najboljeg redatelja, najbolji scenarij te  najbolju sporednu žensku ulogu na Pula film festivalu 2006. te također I  Srce Sarajeva za najbolju mušku ulogu na Sarajevo Film Festival 2006.

http://www.donkeyfilm.com/

 28.08., PETAK, 20.00, ŠLEP NA DUNAVU