Izdvojene novosti
Poziv na Dunavsku scenarističku radionicu Poziv na Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Natječaj za sudjelovanje na 7. Vukovar film festivalu Natječaj za sudjelovanje na 7. Vukovar film festivalu Detaljnije Odabrani filmovi 6.VFF-a u programu Blitz-Cinestara od 30.kolovoza! Odabrani filmovi 6.VFF-a u programu Blitz-Cinestara od 30.kolovoza! Detaljnije Izvučena dobitnica nagradne igre "U kojem si filmu?" Izvučena dobitnica nagradne igre "U kojem si filmu?" Detaljnije Proglašenjem pobjednika zatvoren 6.Vukovar film festival! Proglašenjem pobjednika zatvoren 6.Vukovar film festival! Detaljnije

Edukativni program

DODATNA DOGAĐANJA

 FILMSKA AUTORSKOPRAVNA TRIBINA VFF-a

Vukovar,hotel Lav, 25.8.2012., subota, 12h

"Treba li nam autorsko pravo... novac ili umjetnost?"

Voditelj: Stribor Jurčić, autorskopravni specijalist

Interaktivna diskusija o zaštiti autorstva i ostvarivanju autorskog i srodnih prava u audiovizualnom području, kao dio bogatog ovogodišnjeg Pegazovog autorskopravnog edukacijskog programa za hrvatske filmske autore, producente i umjetnike izvođače... ponovno uz potporu HAVC-a.

Program filmskih autorskopravnih tribina disperziranih po filmskim festivalima diljem Hrvatske nije ograničen striktnim temama, nego usmjeren na detektiranje autorskopravnih problema u svim segmentima AV djelatnosti...

Budući da je ovo prvi puta da se u Vukovaru održava autorskopravna edukacija, te da takvih prilika za diskusiju  uopće nema u području Slavonije, želja nam je da na ovoj specijalističkoj stručnoj tribini sudjeluju različite vrste umjetnika koji sudjeluju u filmskoj produkciji.

DUNAVSKA SCENARISTIČKA RADIONICA

TIJEKOM CIJELOG TRAJANJA FESTIVALA, 22.08 - 26.08.2012.

Uvedena je 2009. godine na 3.VFF.  Mentorica je gospođa Irena Krčelić, inače poznata hrvatska dramaturginja i scenaristica, suosnivačica scenarističke radionice Palunko (osnovana 2002. pod okriljem Hrvatskog filmskog saveza).

 Dunavska scenaristička radionica je petodnevna besplatna radionica za petero polaznika koji imaju osiguran smještaj s doručkom u Vukovaru tijekom izobrazbe. Irena Krčelić odabire petero polaznika na osnovu njihove prijave na natječaj koji se kroz medije raspiše u lipnju tekuće godine. Kandidati na natječaj moraju poslati svoju kratku priču od 24 riječi na slobodnu temu te životopis a osnovni je kriterij odabira kvaliteta i sama ideja koju se prezentira. Radionica daje mogućnost scenaristima početnicima da razviju pravi scenarij za kratki igrani film. Tijekom radionice imaju podršku mentorice kao i brojnih profesionalaca koji su gosti festivala. Ovo usavršavanje potiče polaznike na kreativne rizike te inovativni način razmišljanja. Tijekom festivala polaznici imaju priliku gledati filmove, razgovarati sa sudionicima festivala te tako doživjeti jedinstveno i potpuno filmsko iskustvo.  2012. svi su polaznici bili iz Hrvatske dok ćemo sljedeće godine natječaj pretvoriti u međunarodni.

FESTIVALSKA RADIONICA

TIJEKOM CIJELOG TRAJANJA FESTIVALA, 22.08 - 26.08.2012.

Uvedena je 2011.godine na 5.VFF. Održava se u suorganizaciji VFF-a, Studija kreativnih ideja Gunja i Javne ustanove u kulturi - Hrvatskog doma Vukovar. Mentor je gospodin Marko Dugonjić, student režije i član Studija kreativnih ideja Gunja. Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja vuče korijene iz literarno-novinarske sekcije ustanovljene 1960. godine u novotvorenoj školskoj zgradi u Gunji. Studio je promovirao književnost i čitalačku kulturu ali i filmsku kulturu.  Video/filmske aktivnosti datiraju iz 2003. I vjerojatno su najreprezentativniji segment djelovanja. U sedmogodišnjoj aktivnosti studio je proizveo 35 filmova- 5 igranih, 3 eksperimentalna te 27 dokumentaraca.

 Festivalska radionica je besplatna za sve polaznike kojima je osiguran i smještaj sa hranom tijekom njena polaženja. Radionica uči polaznike kako osmisliti i snimiti dokmentarni ili kratki igrani film. Polaznici su redom studenti filmskih i srodnih djelatnosti.

 Premijerno prikazivanje dokumentarca „VFF 2011“ koji je snimljen na prvoj Festivalskoj radionici održano je na prvoj festivalskoj večeri 2012. ispred 500 gledatelja na dvije lokacije. (DVD dokumentarca u prilogu)

 Na 6.VFF-u iz 2012. godine polaznici su snimili kratki igrani film „Jedine“ koji je imao svoju premijeru na završnoj večeri festivala. Publika je oduševljeno primila film mladih filmaša.  2013. Festivalska radionica nastavlja svoj interesantno poučni program.

NATJEČAJ ZA KRATKI “BRANITELJSKI” SCENARIJ

RUŽIČKINA KUĆA, 22.08. 2012., srijeda, 19h

www.branitelji.hr

Predstavljanje natječaja za najbolji kratki scenarij ( za film od cca 3min) na temu vezanu uz osobno iskustvo u Domovinskom ratu. Natječaj raspisuju Ministarstvo branitelja, HAVC i HRT koji će za najbolji dodijeliti novčane nagrade te će se snimiti film po istom.

 

 

Partneri festivala
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 22.08. do 26.08. (od 09h do 18h) u Hrvatskom domu kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukov

Telefon: +385 (0)32 450 022 Telefon: +385 (0)32 450 020 Telefon: +385 (0)32 450 033 Telefon: +385 (0)32 450 034 Faks: +385 (0)32 440 035 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival