Izdvojene novosti
Laureat Karlovyih Vari Notebook i redatelj Janos Szaszo na 8. VFF-u Laureat Karlovyih Vari Notebook i redatelj Janos Szaszo na 8. VFF-u Detaljnije PROGRAM 8. VUKOVAR FILM FESTIVALA OBJAVLJUJE SE u UTORAK, 12. kolovoza! PROGRAM 8. VUKOVAR FILM FESTIVALA OBJAVLJUJE SE u UTORAK, 12. kolovoza! Detaljnije POZIV NA DUNAVSKU SCENARISTIČKU RADIONICU! POZIV NA DUNAVSKU SCENARISTIČKU RADIONICU! Detaljnije REAKCIJA DISCOVERY FILMA NA SKUP ORGANIZATORA FILMSKIH FESTIVALA  REAKCIJA DISCOVERY FILMA NA SKUP ORGANIZATORA FILMSKIH FESTIVALA Detaljnije Psi, dobitnici canneske Palme,  na 8. VUKOVAR FILM FESTIVALU! Psi, dobitnici canneske Palme, na 8. VUKOVAR FILM FESTIVALU! Detaljnije

Miki Manojlović stigao u Vukovar!

30.08.2013. 13:50:16
Miki Manojlović stigao u Vukovar!

Sinoć su u Vukovaru prikazana dva naslova iz glavne konkurencije: novi film Filipa Šovagovića, Visoka modna napetost te pobjednik Berlina, rumunjski Poza djeteta. Redatelj Šovagović je s glavnim glumcem Goranom Navojcem pozdravio vukovarsku publiku, rekavši kako mu je bilo prirodno raditi film na otoku s obzorom da je ljeta dugo provodio na Šolti odakle vuče korjene.

U Vukovar je sinoć stigao proslavljeni srpski glumac Miki Manojlović, član ovogodišnjeg žirija. Skupa sa Đelom Hadžiselimovićem i Brankom Šomenom on će odlučivati o ovogodišnjim najboljim naslovima podunavske kategorije.

Današnji dan nudi pregršt dnevnih filmskih poslastica od kojih izdvajamo: nagrađivani film Biutiful, Alejandra Gonzalesa Innaritua u sklopu programa Najbolje sa Vukovara, na programu u kinu Borovo od 14h.

Norveško danski Kon-tiki- Sedmorica protvi Pacifika, film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma o doživljajima poznatog pustolova Thora Heyerdhala na programu u kinu Borovo od 17h.

Od dokumentarne konkurencije na programu su: veselo-gorka priča o dvoje Roma koji si život uljepšavaju pjevajući šlagere i obožavajući šlager pjevače u filmu Zvončići sreće.

Hrvatski U braku sa Švicarcem, redatelja Arsena Oremovića, o strašnim egzistencijalnim sudbama ljudi koji su nažalost podigli kredite u švicarskim francima.

Večernje projekcije konačno sele na unaprijed dogovorene lokacije – Terasu agencije za vodne putove gdje navečer gostuje film Danisa Tanovića- Epizoda u životu berača željeza, s glavnim glumcem Nazifom Mujkićem koji predstavlja film. Mujkić je inače dobitnik nagrade za najboljeg glumca na Berlin film festivalu.

Za kraj večeri u Perivoj dvorca Eltz prikazujemo novi film Woodyja Allena- Blue Jasmine, s oskarovkom Cate Blanchett u glavnoj ulozi.

Zaljubljenici u kontroverzne rockere Let3, moći će đipati do dugo u noć u KINOTV party zoni festivala- beach baru Danube gardens, koncert počinje u 23.30 a ulaz je besplatan!

 Sutra, 31.08. u 19.00h u Gradskoj knjižnici Vukovar održava se predstavljanje knjige Branka Šomena, „Povijest slobodnog zidarstva u Hrvatskoj“.

 

Nagradna igra Filmofeel
Partneri festivala
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 28.kolovoza do 1.rujna (od 09h do 18h) u Hotelu Lav, Strossmayerova 18, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 443 114 Telefon: +385 (0)32 443 105 Telefon: +385 (0)32 443 118 Telefon: +385 (0)32 443 106 Faks: +385 (0)32 450 057 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival