27.08.2021.

15. Vukovar film festival - dan treći

Trećega dana Vukovar film festivala u bogatom filmskom programu izdvajamo napetu dansku dramu 'Okus gladi' o svim tajnama dobre kuhinje, kao i kontroverzni dokumentarac 'Posljednji preživjeli: Tko je ubio Tupaca i Biggieja' koji obogaćen novim dokazima prikazuje što je sve dovelo do smrti dva najveća svjetska repera, Tupaca Shakura i Biggieja Smallsa

Za sve ljubitelje kuhinje i zahtjevnije filmofilske nepce, VFF donosi romantičnu dansku dramu 'Okus gladi' redatelja Christoffera Boea. San svakog vlasnika restorana je osvajanje Michelinove zvjezdice, najvećeg priznanja za svakog svjetskog chefa. Maggie (Katrine Greis-Rosenthal) i Carsten (Nikolaj Coster-Waldau) vlasnici su vrhunskog danskog restorana Malus koji su načuli da se Michelinovi inspektori nalaze u gradu i obilaze restorane kako bi ih ocijenili. Zaluđen tom informacijom, pretpostavljajući da su posjetili njihov restoran upravo one večeri kada su kuhari griješili. Carsten kreće u potragu za inspektorom kako bi mu objasnio da još jednom dođe u njihov restoran. Istovremeno, njegov brak s Maggie polako se raspada jer ona ljubuje s djelatnikom njihovog restorana…  

Kako bi se što bolje pripremio za ovu ulogu, Nikolaj Coster-Waldau postao je kuharski pripravnik u restoranu Geranium u Kopenhagenu koji ima tri Michelinove zvjezdice te se nalazi na petom mjestu aktualne liste najboljih svjetskih restorana. Rasmus Kofoed, chef i suvlasnik restorana, vodio je Nikolaja Coster-Waldaua kroz sve tajne vrhunske kuhinje.

Na dox meniju trećeg dana 15. Vukovar film festivala očekuje nas kontroverzni dokumentarac 'Last Man Standing: Suge Knight and the Murders of Biggie&Tupac' koji se prikazuje u Hrvatskom domu Vukovar u 12:30. Suge Knight, bivši direktor legendarne rap izdavačke Death Row Records nedavno je osuđen na 28 godina zatvora. Dokumentarac „Posljednji preživjeli: Tko je ubio Tupaca i Biggieja“ opisuje kako su se ulične bande Los Angelesa povezale s najpoznatijim glazbenicima tog žanra kao i sa korumpiranim policajcima. Sukobi između uličnih bandi i između glazbenih izdavačkih kuća doveli su do smrti dva najveća svjetska repera, Tupaca Shakura i Biggieja Smallsa. Ovaj film prikazuje nove dokaze o tome kako su korumpirani policajci iz Los Angelesa sudjelovali u ubojstvima njih dvojice te kako su nakon toga pokušali zataškati dokaze.

Program zadnjeg dana // 30.08.2019.

Organizatori festivala
  • Discovery
  • Grad Vukovar
  • Hrvatski dom Vukovar
Pokrovitelji
  • Grad Zagreb
  • Hrvatski audiovizualni centar
  • TZ Vukovar
Sponzori
  • Elatus
  • Alatir
  • Borovo Startas

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum