27.08.2021.

Johnny Depp - Hollywood ga bojkotira, VFF ne

Prije godinu i pol dana na filmskom festivalu u Berlinu premijerno je prikazan novi film Johnnyja Deppa pod nazivom 'Minamata', no zbog skandala i sudskog procesa s bivšom suprugom koji već mjesecima prati holivudsku zvijezdu i briše ga s popisa novih uloga, tvrtka MGM koja je kupila prava na prikazivanje filma u Americi, odugovlači s odlukom o njegovoj distribuciji. Vukovar film festival taj sporni film večeras premijerno prikazuje u Vukovaru

Prije godinu i pol dana na filmskom festivalu u Berlinu premijerno je prikazan novi film Johnnyja Deppa pod nazivom 'Minamata'. Film se temelji na istinitim događajima iz pedesetih godina prošlog stoljeća kada je jedna korporacija odbacivala toksični otpad u more kraj gradića na japanskoj obali da bi kasnije stanovnici tog gradića oboljeli jer su jeli ribu ulovljenu u tom dijelu mora. Johnny Depp glumi Eugena Smitha, slavnog ratnog fotografa kojem je posljednji zadatak u karijeri da istraži slučaj i napravi priču o tim događajima za magazin Life.

Prije godinu dana američka kompanija MGM odlučila je kupiti prava za prikazivanje ovog filma u Americi. Plan je bio da se film pojavi u kinima i u VOD ponudi u veljači ove godine. Međutim, nakon što je MGM kupio prava na film, došlo je do poznatog sudskog slučaja u kojem je Johnny Depp tužio britanski tabloid The Sun koji je objavio da je slavni glumac tukao bivšu suprugu Amber Heard. Presudom su potvrđeni napisi tabloida The Sun nakon čega je kompanija Warner Bros odlučila, zbog loše reputacije, izbaciti Deppa iz franšize 'Fantastične zvijeri' te ga je zamijenila s Madsom Mikkelsenom.

I ne samo to, distribucija filma 'Minamata' u američkim kinima više se ne spominje te je redatelj Andrew Levitas napisao pismo kompaniji MGM u kojem protestira zbog njihove odluke da, kako je naveo, pokopaju film. Levitas piše kako je razgovarao sa Samom Wollmanom, čovjekom iz MGM-a koji je kupio prava za prikazivanje filma, te da mu je on rekao 'MGM je odlučio pokopati film'. Levitas traži od MGM-a da još jednom razmisli o toj odluci jer se radi o filmu s izuzetno važnom pričom. Iz kompanije MGM odgovorili su kako i dalje planiraju film 'Minamata' prikazati u kinima, ali ne navode mogući datum

Program zadnjeg dana // 30.08.2019.

Organizatori festivala
  • Discovery
  • Grad Vukovar
  • Hrvatski dom Vukovar
Pokrovitelji
  • Grad Zagreb
  • Hrvatski audiovizualni centar
  • TZ Vukovar
Sponzori
  • Elatus
  • Alatir
  • Borovo Startas

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum