23.08.2021.

Nema kraja premijerama na Vukovar film festivalu

Vukovar film festival svake se godine diči premijernim prikazivanjem filmova s recentnih A-festivala, pa nam stiže trolist filmova s Berlinalea i Venecije, a s Azurne obale iz službene konkurencije Cannesa čak njih pet

Vukovar film festival svake se godine diči premijernim prikazivanjem filmova s recentnog filmskog festivala u Cannesu, pa će tako biti i ove godine. U filmu „Annette“ glavnu ulogu glumi Adam Driver, jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, a Leos Carax je za ovaj film nagrađen za najboljeg redatelja na festivalu u Cannesu. Film se 20. kolovoza počeo prikazivati u Americi, a tjedan dana kasnije prikazuje se u Vukovaru. Ostala četiri filma koji su ove godine konkurirali za nagrade u Cannesu su „Pariz, 13. okrug“, „Priča o mojoj ženi“,Otok Bergman“ i „Sve je u redu“.

Za one romantične premijerno prikazujemo film „Zelena polja ljubavi“ s Emily Blunt i Jamiem Dormanom u glavnim ulogama te „Romansa u Italiji“ s Liamom Neesonom. Posebno ističemo film „Minamata“ s Johnnyjem Deppom zato što je to film koji, nakon tvrdnji da je slavni glumac tukao bivšu suprugu Amber Heard, najvjerojatnije neće biti prikazan u Americi, no bit će prikazan u Vukovaru. Tom filmu pridružujemo i najnoviji dokumentarac o Johnnyju Deppu nazvan „Johnny Depp: Kralj kulta“, ali i dokumentarac „Shane McGowan: Priča o pjevaču Poguesa“ koji je Depp producirao te se pojavljuje u njemu.

Ovo je tek dio filmova koji će biti prikazani na festivalu u Vukovaru, a svi naslovi su hrvatske premijere čime se još jednom dokazuje kako ovaj filmski festival nudi najbolji program u Hrvatskoj.

Program zadnjeg dana // 30.08.2019.

Organizatori festivala
  • Discovery
  • Grad Vukovar
  • Hrvatski dom Vukovar
Pokrovitelji
  • Grad Zagreb
  • Hrvatski audiovizualni centar
  • TZ Vukovar
Sponzori
  • Elatus
  • Alatir
  • Borovo Startas

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum