Službenu stranicu 5. Vukovar film festivala posjetite ovdje.
Izdvojene novosti
Poznati su pobjednici 4. VFF-a Poznati su pobjednici 4. VFF-a Detaljnije Sve projekcije sa šlepa za danas (subota, 28.08.) se sele u Ružičkinu kuću. Sve projekcije sa šlepa za danas (subota, 28.08.) se sele u Ružičkinu kuću. Detaljnije Ponavljamo vam kraj "Žene sa slomljenim nosem" Ponavljamo vam kraj "Žene sa slomljenim nosem" Detaljnije

O Festivalu

Festival podunavskih zemalja Vukovar Film Festival po mnogočemu je jedinstven festival. Jedini je filmski festival zajednice podunavskih zemalja i jedini koji se doslovno održava na Dunavu. Osmišljen je da promovira i širi kreativni uzlet filmaša iz regije.

2. VFF smo proširili u svim smjerovima: lokacijski i programski;  inicirali smo školu dokumentarnog filma u Vukovaru, dovodili autore filmova,  te organizirali dvije izložbe fotografija...

3. Vukovar film festival nastavio je sa tri natjecateljske podunavske kategorije, sa prikazivanjem matineja, svjetskih hitova te je prikazao Retrospektivu suvremenog njemačkog filma, izložbu fotografija njemačkog autora.  Pokrenuta je i  Dunavska scenaristička radionica koju je polazilo 5 odabranih autora a koja postaje stalno.

4. izdanje festivala donosi par novina. Prva je proširenje na 3 lokacije, pridruživanjem kina Borovo naselje kao mjesta gdje će se moći pogledati reprize šlepskih naslova te matineja.

Druga novina jest da u  suradnji s HRT-om, u Vukovar za vrijeme festivala organiziramo prvi TV sajam javnih televizija iz podunavskih zemalja. Projekt koji će osigurati dugovječnost festivala. U sklopu TV sajma organiziramo i dva stručna okrugla stola s temama produkcije i koje su emisije najgledanije u pojedinim podunavskim zemljama.

Okrugli stolovi su također novost festivala, a planiramo uz dva vezana za tv sajam održati još jedan nekoliko, između ostalog i jedan vezan za sterotipizaciju filmova vezanu uz zemlju porijekla.

Generalni pokrovitelj kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 433 201 Telefon: +385 (0)32 433 200 Telefon: +385 (0)32 433 203 Faks: +385 (0) 1 619 22 05 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival