Službenu stranicu 5. Vukovar film festivala posjetite ovdje.
Izdvojene novosti
Poznati su pobjednici 4. VFF-a Poznati su pobjednici 4. VFF-a Detaljnije Sve projekcije sa šlepa za danas (subota, 28.08.) se sele u Ružičkinu kuću. Sve projekcije sa šlepa za danas (subota, 28.08.) se sele u Ružičkinu kuću. Detaljnije Ponavljamo vam kraj "Žene sa slomljenim nosem" Ponavljamo vam kraj "Žene sa slomljenim nosem" Detaljnije

Žiri

IVAN SALAJ

Rođen 1969., diplomirao filmsku i TV režiju na ADU u Zagrebu 1995.Za dokumentarne filmove "Drugi kat podrum" i "Hotel Sunja", i TV dramu "Vidimo se" dobio više nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima.Za HTV i RTL Hrvatska, kao redatelj i scenarist, snimio četrdesetak kratkometražnih i srednjemetražnih dokumentarnih filmova.
Radio tri godine kao recenzent na dramskom programu HTV-a, kao kreativni direktor na dva animirana filma, te redatelj na većem broju reklamnih filmova.Živi i radi u Zagrebu.

 

ŽELJKO LUKETIĆ

Filmski kritičar, rođen u Zagrebu 1972. godine. Studirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti i društveno-humanističku informatiku na Filozofskom fakultetu, diplomirao marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temi "Product placement na filmu". Od 1993. godine piše i objavljuje filmske kritike i eseje za Kinoteku, Heroinu, Hrvatski filmski ljetopis, Hollywood i brojne druge časopise. Suradnik filmskog programa Hrvatske televizije na emisijama Fatamorgana i Zvjezdana prašina od 1998. do 2001. Organizirao večeri kultnih filmova u net.kulturnom klubu Mama, dobitnik nagrade Multimedijalnog instituta za internetsku stranicu borderline-cinema.com. Potpredsjednik Društva filmskih kritičara od 2001. do 2003. Član žirija kritike na međunarodnom festivalu eksperimentalnog filma i videa 25 FPS 2008. godine. Od 1995. do 2010. stalni filmski kritičar i urednik u redakciji kulture na Radiju 101. Glavna područja interesa: avangardni, europski, nezavisni i žanrovski film.    

FILIP ŠOVAGOVIĆ

Rođen 1966. godine u Zagrebu od oca Fabijana i majke Marije. U Gavelli sam ostvario nekoliko dobrih i nekoliko loših uloga u predstavama "Viktor ili dan Mladosti", "Sokol ga nije volio", "Dundo Maroje", "Ludi dani", "Hrvatski Slavuj", "Zlatno tele", "Kultura u predgrađu", "Zima jedna lava" itd.
Glumio i u ITD-u: Tita Andronika, Estragona ili Vladimira (ne sjećam se više) u " Očekivanju Godota", igrao sam u " Katarini Zrinskoj", " Ifigeniji na Aulidi" i tako dalje.
Glumio sam i u Splitu i u Dubrovniku, ali tamo sam se više kupao nego radio. Bio sam dva puta i zimi u Splitu, ali kraće. Za to me kazalište vežu inače lijepe uspomene jer su mi praizveli dva teksta čiji sam autor, a zovu se "Cigla" i "Ptičice".
Inače, još uvijek radim na filmu i na televiziji gdje sam požnjeo nezapamćene neuspjehe. Glumio sam u tridesetak filmova od koji spominjem "Sokol ga nije volio" i "Polagana predaja".

 

Generalni pokrovitelj kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 433 201 Telefon: +385 (0)32 433 200 Telefon: +385 (0)32 433 203 Faks: +385 (0) 1 619 22 05 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival