Službenu stranicu 5. Vukovar film festivala posjetite ovdje.
Izdvojene novosti
Poznati su pobjednici 4. VFF-a Poznati su pobjednici 4. VFF-a Detaljnije Sve projekcije sa šlepa za danas (subota, 28.08.) se sele u Ružičkinu kuću. Sve projekcije sa šlepa za danas (subota, 28.08.) se sele u Ružičkinu kuću. Detaljnije Ponavljamo vam kraj "Žene sa slomljenim nosem" Ponavljamo vam kraj "Žene sa slomljenim nosem" Detaljnije

TV market


Malo je događaja i izuma koji su toliko jako i nepovratno utjecali na promjene u svim područjima života kao što su to učinili film i televizija. Utjecaj ova dva medija, posebice televizije, na stvarnost je toliki da se govori: ako nešto nije bilo na televiziji, nije se ni dogodilo.

Ideja

Cilj TV-sajma, kao poslovnog aspektaVukovarskog filmskog festivala jest osigurati njegovu dugovječnost po uzoru na Berlinski i Canneski festival. Povećan broj profesionalaca koji će sudjelovati na našem festivalu, gospodarski gledano, dodatno će doprinjeti prihodima lokalne zajednice, dakle grada Vukovara i šire regije Istočne Slavonije.

Zašto regionalni TV-sajam?

Televizijski sajam u sklopu Vukovarskog filmskog festivala, prvi sajam regionalnih javnih televizija, služit će kao mjesto susreta javnih televizija podunavskih zemalja, točka prodaje, kupovine ili razmjene programskih sadržaja te mjesto razgovora o zajedničkim problemima, mogućoj suradnji i razvojnim planovima.
Procjena je da regionalne javne televizije raspolažu ozbiljnim količinama vlastitog programa - dokumentaraca, dugih i kratkih igranih filmova, serija i drugih formata, ali do sada nisu imale konkretno mjesto/događaj na kojemu bi svoj program mogle ponuditi drugim zainteresiranim televizijama podunavske regije.

Korist televizija

od lokalno-regionalnog TV-sajma je višestruka:

  • prodaja vlastitog programa, što televiziji donosi dodatne prihode;
  • povoljna kupovina atraktivnog i komercijalnog programa iz regije;
  • kupovinom programa susjednih zemalja ispunjavaju i europske propise o količini emitiranja europskog programa; 
  • većina zemalja Podunavlja posljednja dva desetljeća bori se s promjenama koje su bitno utjecale na funkcioniranje televizija tako da tema za razgovor ima napretek. Navedimo samo neke: produkcija, budžetiranje, financiranje, koprodukcije, autorska prava, zakoni, novi mediji, tržišna utakmica…

 

HRT partner TV-sajma

Nekadašnja Televizija Zagreb započela je s radom 15. svibnja 1956. godine. Danas je Hrvatska radio televizija (HRT) jedna od vodećih javnih televizija u regiji. Kao takva namjerava aktivno sudjelovati u mijenjanju uloga javnih televizija u medijskom krajoliku, poticati bolju i sustavniju razmjenu televizijskih sadržaja, trajni dijalog javnih i privatnih medijskih kuća u regiji, a time i pozitivne promjene u djelovanju javnih televizija.
Dosadašnja uspješna suradnja Vukovarskog filmskog festivala i HRT-a započela je prije četiri godine kada je HRT podržala festival, te je do danas njegov glavni medijski partner. Ova povezanost logično se proširila na organizaciju TV-sajma u sklopu Vukovarskog filmskog festivala.

 

Generalni pokrovitelj kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 433 201 Telefon: +385 (0)32 433 200 Telefon: +385 (0)32 433 203 Faks: +385 (0) 1 619 22 05 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival