Službenu stranicu 5. Vukovar film festivala posjetite ovdje.
Izdvojene novosti
Poznati su pobjednici 4. VFF-a Poznati su pobjednici 4. VFF-a Detaljnije Sve projekcije sa šlepa za danas (subota, 28.08.) se sele u Ružičkinu kuću. Sve projekcije sa šlepa za danas (subota, 28.08.) se sele u Ružičkinu kuću. Detaljnije Ponavljamo vam kraj "Žene sa slomljenim nosem" Ponavljamo vam kraj "Žene sa slomljenim nosem" Detaljnije Zbog nevremena, Che: Drugi dio se seli u Ružičkinu kuću, večeras u 23.00 Zbog nevremena, Che: Drugi dio se seli u Ružičkinu kuću, večeras u 23.00 Detaljnije Hrvatski "Žuti mjesec" i madžarski "Pal Adrienn" predstavili autori filma, "Che" oduševio šlep Hrvatski "Žuti mjesec" i madžarski "Pal Adrienn" predstavili autori filma, "Che" oduševio šlep Detaljnije

Dobitnik berlinskog Srebrnog medvjeda u konkurenciji

14.08.2010. 23:00:46

4. Vukovar film festival- festival podunavskih zemalja održava se od 25.- 29. kolovoza.

Uz dobitnika berlinskog Zlatnog medvjeda (film Med / Bal)  u službenoj podunavskoj konkurenciji prikazujemo i dobitnika berlinskog Srebrnog medvjeda, rumunjsko- švedski film Florina Şerbana, Ako mi se fućka, fućkam/ Eu Cand Vreau Sa Fluier, Fluier.

Film je to o mladiću Silviu kojeg za pet dana  čeka izlazak iz popravnog doma, no sve se kako to biva zakomplicira i taj mu izlazak nepovratno odgodi.

U službenoj konkurenciji naći će se i mađarski film Pál Adrienn, redateljice Ágnes Kocsis, netom prikazan na najvećoj smotri filma, onoj u Cannesu. Film o osamljenoj medicinskoj sestri koja obožava „mazati” kremaste kolače a u potrazi je za davno izgubljenim prijateljem iz djetinjstva daje jedno ispunjeno putovanje svojim vlastitim i sjećanjima onih koje susreće.

Od kratkih filmova iz konkurencije izdavajamo hrvatski film Saše Bana, Interijer, stan,noć o mladom paru u noćnoj svađi, u kojem glavne uloge tumače Bojan Navojec i Marija Škaričić. Sjajan film je dobio nekoliko domaćih nagrada uključujući Nagradu salona odbijenih na 18. Danima Hrvatskog Filma.

Dokumentarna konkurencija donosi njemačko-švicarsko-austrijski film David želi letjeti/ David wants to fly o mladiću ( redatelj David Sieveking) u potrazi za inspiracijom koji odluči uzeti savjet svog idola Davida Lyncha te počinje istraživati transcedentalnu meditaciju koja je pak puna kontroverzi.

Uz Davida,  ljubitelji dokumentaraca moći će pogledati i slovački film Hranica / Granica. Film o malom slovačkom selu koje je nakon drugog svjetskog rata podijeljeno između SSSR-a i Čehoslovačke. Selo je podijeljeno bodljikavom žicom- nemilosrdno razvučenom između kuća- a koja je pak podijelila groblje i zemlju, baš kao i brojne obitelji u vremenu od nekoliko dekada.

I ove godine dvije su glavne lokacije na kojima se prikazuju filmovi: dunavski šlep te Ružičkina kuća. Treća je lokacija kino u Borovu naselju gdje će se prikazivati matineje za djecu te reprize filmova sa šlepa.

Besplatan kamp na vukovarskoj adi otvoren je za sve filmofile i ove godine!
Sav info dostupan u Turističkoj zajednici grada Vukovara !

TZ Grada Vukovara
J.J. Strossmayera 15
32 000 Vukovar
Tel/ Fax: 032/ 442 889
tz-vukovar@vu.t-com.hr


Glavni Medijski pokrovitelji su HRT, T-portal, Radio 101, Klik, Filmski.net, Outdoor Akzent te Jutarnji list.

Uskoro još novosti sa predstojećeg 4. Vukovar film festivala, festivala podunavskih zemalja!

Generalni pokrovitelj kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 433 201 Telefon: +385 (0)32 433 200 Telefon: +385 (0)32 433 203 Faks: +385 (0) 1 619 22 05 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival