Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

Neanderthal story / Neanderthal story

Neanderthal story

Glavni program (konkurencija) > Kratki igrani filmovi

Film info
Zemlja Hrvatska Godina 2010.
Redatelj Ivan Salaj Trajanje 16 min
Glumci Kristijan Mofardin, Željko Lončar, Toni Vizir
Sinopsis

Kratki namjenski film koji je uvodni eksponat postava u Muzeju krapinskog pračovjeka Hušnjakovo u Krapini, najvećeg i najznačajnijeg kulturnog projekta u Hrvatskoj, unazad nekoliko godina. Spomenuti muzej nalazi se na Hušnjakovom brdu pored Krapine, u neposrednoj blizini nalazišta krapinskog pračovjeka, u svijetu znanosti poznatog kao Homosapiens neanderthalensis.
Uz brojne atraktivne eksponate, sastavni dio stalne muzejske postave je i vjerna filmska rekonstrukcija života neandertalske zajednice koja je, prije 120-ak tisuća godina nastanjivala spilje u okolici Krapine.

O REDATELJU

Ivan Salaj (rođen 1969.) diplomirao je filmsku i TV režiju na ADU u Zagrebu 1995. Za dokumentarne filmove "Drugi kat podrum" i "Hotel Sunja", i TV dramu "Vidimo se" dobio više nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima. Radio tri godine kao recenzent na dramskom programu HTV-a, kao kreativni direktor na dva animirana filma, te redatelj na većem broju reklamnih filmova. Živi i radi u Zagrebu.

Galerija slika
Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival