Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

Žiri

OGNJEN SVILIČIĆ

Rođen 1971. u Splitu u obitelji novinara. Počeo je karijeru radeći na brojnim TV filmovima. Početkom 2000-ih često je radio kao ko-scenarist na filmovima drugih redatelja (npr.  „Što je Iva snimila“ Tomislava Radića). Njegov prvi međunarodni uspjeh je komedija „ Oprosti za kung fu“, film o mladoj ženi iz Dalmatinske zagore koja se iz Njemačke vraća u rodno selo. Film je prikazan na Berlinaleu. Njegov sljedeći film „Armin“ također je prikazan na Berlinaleu. Njegovi ostali filmovi su „Da mi je biti morski pas“ i „Dva sunčana dana“.

 

VEDRANA RUDAN

Hrvatska književnica rođena 1949. u Opatiji. Završila je Pedagošku akademiju u Rijeci – kako sama navodi "srpski ili hrvatski" i njemački jezik. Prije no što je odlučila postati književnicom, radila je kao novinar za više hrvatskih novina, bila je urednica na radiju. Također je poznata po svojim kolumnama koje je pisala u tjedniku Nacional pod naslovom „Zloće i povrće“. Piše kratkim, britkim stilom, duhovito, bez „dlake na jeziku“. Njezin debi-roman „Uho, grlo, nož“ 2002. ozbiljno je zatresao ovdašnje književnosti, oduševio publiku i postao instant bestseler.

 

DEAN ŠOŠA

Rođen je u Zagrebu 1975. godine. Na Filozofskom fakultetu je diplomirao komparativnu književnost i povijest. O filmu je pisao u raznim časopisima, radeći najdulje za Nacional. Trenutno piše za Globus. Od 2008. uređuje fimsku emisiju „Posebni dodaci“. Zaposlen je na HRT-u kao urednik u Odjelu Strani program. Filmom se bavi i praktično te je koautor dokumentaraca „Pula povjerljivo“ i „Artavangard“.

 

 

Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival