O Festivalu

IGOR RAKONIĆ, direktor VFF-a

Ovogodišnje jubilarno peto izdanje festivala održava se u vrijeme globalnih promjena koje su vidljive na svakome koraku. Današnji čovjek živi u dužničkom ropstvu, a oni koji ga u strukturama vlasti predstavljaju najčešće su u misiji promocije vlastite samovažnosti – PR političari, nesvjesni da o njima kao i nama govore naša djela a ne prazne priče. A gdje je nestao čovjek? Tu je, robuje sustavu otuđen od vlastite moći. Revolucije su samo nova preslagivanja unutar istog kruga ljudi kojima smo povjerili svoj glas. Namjera slobode jest donijeti evoluciju svijesti a koja pak  isključuje nasilne revolucionarne metode.

Selektirani filmovi s ovogodišnjeg festivala svaki na svoj način progovoraju o uzrocima i posljedicama promjena a stanovnici Vukovara i istočne Slavonije najbolji su im svjedoci.

Hvala svima koji su u ovih pet godina nesebično pomogli da festival ide dalje.  

 

ŽELJKO SABO, gradonačelnik Vukovara

Ove ćemo se godine peti put susresti  na Festivalu podunavskih zemalja. Opet će nas okupiti dobri filmovi i još bolje ozračje koje nosi naša velika gradska manifestacija, naš Vukovar Film Festival. Festival je prihvaćen i prepoznat kao suvremeni iskorak u kulturi građana Vukovara, ali i širega gledateljstva. Već se u prethodnim godinama pokazalo da to nije samo gradska manifestacija nego je Festival prešao gradske okvire, postao je cijenjena, regionalna, hrvatska i europska manifestacija. Ove godine projekcije vrhunskih filmova odvijat će se pod vukovarskim zvjezdanim nebom, u Kino dvorani Borovo naselje te u Ružičkinoj kući.

Tvrtka Discovery, suosnivač Festivala, i ove je godine posložila zanimljiv i kvalitetan program, od filmskoga stvaralaštva podunavskih zemalja, preko svjetskih hitova, dokumentarnih i crtanih filmova. Pa kad se tako bogatom programu dodaju ostala bogatstva i užici našega kraja, uz nezamjenjivo opuštajuće djelovanje Dunava – uspjeh ne može izostati.

Topla i pitoma Slavonija, Vukovar – grad burne i bolne povijesti i Dunav – velika europska poveznica, opet će svim gostima prirediti toplu dobrodošlicu i ugođaj  filmskog festivala s vrhunskim filmovima i međunarodno hvaljenim programom.

 

Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival