Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

O Festivalu

Festival podunavskih zemalja Vukovar Film Festival po mnogočemu je jedinstven festival. Jedini je filmski festival zajednice podunavskih zemalja i jedini koji se doslovno održava na Dunavu. Osmišljen je da promovira i širi kreativni uzlet filmaša iz regije.

2. VFF smo proširili u svim smjerovima: lokacijski i programski;  inicirali smo školu dokumentarnog filma u Vukovaru, dovodili autore filmova,  te organizirali dvije izložbe fotografija...

3. Vukovar film festival nastavio je sa tri natjecateljske podunavske kategorije, sa prikazivanjem matineja, svjetskih hitova te je prikazao Retrospektivu suvremenog njemačkog filma, izložbu fotografija njemačkog autora.  Pokrenuta je i  Dunavska scenaristička radionica koju je polazilo 5 odabranih autora a koja postaje stalno.

4. izdanje festivala donosi par novina. Prva je proširenje na 3 lokacije, pridruživanjem kina Borovo naselje kao mjesta gdje će se moći pogledati reprize šlepskih naslova te matineja.

Druga novina jest da u  suradnji s HRT-om, u Vukovar za vrijeme festivala organiziramo prvi TV sajam javnih televizija iz podunavskih zemalja. Projekt koji će osigurati dugovječnost festivala. U sklopu TV sajma organiziramo i dva stručna okrugla stola s temama produkcije i koje su emisije najgledanije u pojedinim podunavskim zemljama.

Okrugli stolovi su također novost festivala, a planiramo uz dva vezana za tv sajam održati još jedan nekoliko, između ostalog i jedan vezan za sterotipizaciju filmova vezanu uz zemlju porijekla.

Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival