Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

Gospodari Dunava / Lords of Danube

Lords of Danube

Glavni program (konkurencija) > Dokumentarni filmovi

Film info
Zemlja Austrija, Bugarska, Ukrajina, Srbija, Rumunjska Godina 0.
Redatelj Dragan Nikolić Trajanje
Glumci
Sinopsis

Do 19. stoljeća divovske jesetre Beluga premjestile su se iz Crnog mora u Dunav, sve do Njemačke, i bili su važni stupovi za mnoge ribolovne zajednice. Iako im podrijetlo seže unazad 200 milijuna godina, jesetre su nadživjele dinosaure. Danas, većina vrsta jesetre kritično je ugrožena prema popisu IUCN crvene liste.

Dunavske jesetre na rubu su izumiranja zbog pretjeranog izlova, a sve zbog visoke kvalitete kavijara. Nadalje, „željezna vrata“ između Srbije i Rumunjske odsjekla su i migracijske rute jesetre, a sve to dovelo je do gubitka staništa.

O REDATELJU

Dragan Nikolić je renomirani scenarist, dramaturg i redatelj. Postigao je mnoge zapažene uspjehe sa svojim dosadašnjim projektima, uključujući i režiranje „Caviar Connection“, pisao je i bio asistent režije kratkog igranog filma „Run Rabbit Run“, koji je dobio prvu nagradu u kategoriji Cinefondasion na festivalu u Cannesu 2003. Nikolić je diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu na odsjeku Dramaturgije.

Galerija slika
Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival