Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

Kapitalizam - Naša poboljšana formula / Kapitalism - Our improved Formula

Kapitalism - Reteta Noastra

Glavni program (konkurencija) > Dokumentarni filmovi

Film info
Zemlja Rumunjska, Francuska Godina 2010.
Redatelj Alexandru Solomon Trajanje 77 min
Glumci
Sinopsis

Zamislite kako bi bilo da se Ceausescu vrati 20 godina nakon što je svrgnut i smaknut. Odmah bi počeo uspoređivati tadašnje stanje zemlje s onim današnjim. Zamislite kako bi bivši komunistički diktator reagirao kad bi shvatio da su neki njegovi najbliži suradnici gradili kapitalizam i da danas općenito Rumunji najviše misle na novac, aute i potrošnju.Ta se pretpostavka čini apsurdnom i smiješnom. I jest. Jer nije li upravo takva postkomunistička realnost?

O REDATELJU

Alexandru Solomon snima dokumentarce od 1993., usporedo gradeći karijeru kamermana na igranim filmovima. Njegovi su filmovi miješanih žanrova, a korištenjem vizualnih i eksperimentalnih vještina prikazivan je i nagrađivan na festivalima diljem Europe. Filmom „Velika komunistička pljačka bake“ ušao je u arenu međunarodne koprodukcije.

Pored režije bavi se i produkcijom dokumentarca poput naslova: „Moja lijepa Dacia“, „Low cost“ i „Oceanul Mare“.

Galerija slika
Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival