Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

Solartaxi - Oko svijeta sa suncem / Solartaxi - Around the world with the Sun

Solartaxi - Around the world with the Sun

Glavni program (konkurencija) > Dokumentarni filmovi

Film info
Zemlja Njemačka Godina 2010.
Redatelj Erik Schmitt Trajanje 68 min
Glumci
Sinopsis

Što je počelo kao san iz djetinjstva, sada je 18-mjesečna avantura koja ima svoje svjetske razmjere. Samo se nekoliko njih odvažilo na avanturu „oko svijeta“; neki su je čak i završili, ali nitko nikad nije vozio isključivo na sunce.

Upoznajte Louisa Palmera i njegov kućni uradak „Solar – taxi“.Njegov put započinje u ljeto 2007.godine. Na putu Louis i njegov Solar-taxi susreću princezu, glumačke zvijezde, političare i znanstvenike, ali najvažnije, mnogobrojne obične ljude pokazujući im: sunčeva energija je funkcionalna, dostatna, i, najvažnije, pouzdana.

Auto sa nula emisije nije san. To potvrđuje ovaj film. Prvi cjeloviti zeleni film ceste.

O REDATELJU

Erik Schmitt rođen je 1980.godine na Mainzu. Radio je na nekoliko komercijalnih i nekomercijalnih filmova. Također, radio je i kao nezavisni redatelj i urednik.

Galerija slika
Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival