Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

The Shukar collective project / The Shukar collective project

The Shukar collective project

Glavni program (konkurencija) > Dokumentarni filmovi

Film info
Zemlja Rumunjska Godina 2010.
Redatelj Matei Alexandru Mocanu Trajanje 73 min
Glumci
Sinopsis

Film zanimljivim i nekonvencionalnim vizualnim stilom prati oformljenje te razvoj Shukar Collective fenomena. “The Shukar Collective Project” na ekran donosi ne samo bukureštanske klubove, koncertne dvorane i DJ studije nego i romske glazbene domove u okruzima Teleorman i Giurgiju. Film izlazi van okvira glazbenog dokumentarca, govoreći tako manje o glazbi a više o prožimanju i opreci među kulturama.

O REDATELJU

Matei Alexandru Mocanu studirao je Kulturnu antropologiju i Vizualne komunikacije, no nakon što je Soroševa fondacija ukinula financijsku podršku, morao je odustati. Potom je studirao Političke znanosti da bi konačno završio na Fakultetu za filmsku i TV režiju. Njegov diplomski film “ Aitilop” ispitna je komisija označila kao nemoralan i opscesan te ga zabranila za prikazivanje na festivalima.

Galerija slika
Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival