Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

Strankinja / When we leave

Die Fremde

Glavni program (konkurencija) > Dugi igrani filmovi

Film info
Zemlja Njemačka Godina 2010.
Redatelj Feo Aladag Trajanje 119 min
Glumci Kekilli, Nizam Schiller, Derya Alabora
Sinopsis

Umay, rođena u Njemačkoj, pokušava izbjeći okrutan brak u Istanbulu, vodeći sa sobom svog sina Cema. Nada se kako će sa svojom obitelji pronaći bolji život u Berlinu, ali njezin neočekivani dolazak stvara žestoke sukobe.

Njezina je obitelj zatočena u svojim konvencijama, razapeti između ljubavi prema njoj i tradicionalnih vrijednosti zajednice. Najzad odlučuju vratiti Cema njegovu ocu u Tursku.

Kako bi zadržala svoga sina, Umay je prisiljena ponovno seliti se.

O REDATELJU

Aladag je rođena u Beču, u Austriji 1972. Započela je svoju filmsku karijeru kao glumica. Za vrijeme studiranja glume završila je diplomski na psihologiji i novinarstvu, nastavljajući doktorat iz filozofije 2000.godine.

Glumila je u mnogobrojnim filmskim i televizijskim produkcijama. Tijekom tog perioda nastavila je svoju karijeru kao uspješna spisateljica i redatelj za filmske reklame.

Galerija slika
Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival