Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

6.Vukovar film festival

09.08.2012. 10:12:30 6.Vukovar film festival

6.Vukovar film festival - Festival podunavskih zemalja prikazuje laureate Berlin i Sundance film festivala!

Vukovar film festival-festival podunavskih zemalja stigao je do svog 6. izdanja. Održat će se od 22.do 26. kolovoza u Vukovaru na rekordnom broju lokacija.

Natjecateljski podunavski program je iznimno jak što potvrđuju dva naslova koja su se okitila nagradama na Berlin film festivalu. Radi se o njemačkom naslovu Barbara, Christiana Petzolda, dobitniku Srebrnog medvjeda za najbolju režiju. Izvrstan je to film o nevoljama istočnonjemačke liječnice koja je po „političkoj“ kazni premještena u provincijsku bolnicu. Glavnu ulogu žene koja sanja o bijegu na zapad tumači poznata njemačka glumica Nina Hoss poznata po ulozi u hit filmu Bijeli Masai.

Druga poslastica za filmofile bit će mađarski film Benedeka Fliegaufa, Samo vjetar / Csak a Szel. Dobitnik je to Srebrnog medvjeda u kategoriji nagrade žirija. Izuzetno kontroverzan naslov progovara o nasilju nad mađarskim Romima, potisnutim strahovima i daje izuzetan uvid u život jedne autsajderske manjine.

U popratnom programu Svijet prikazujemo pobjednika Sundance film festivala, maštoviti i inovativni naslov Zvijeri južnih divljina/ Beasts of the Southern wild. Pratimo priču o šestogodišnjakinji suočenom sa nestankom majke i prethistorijskim bićima koja su oživjela zahvaljujući ekološkim promjenama na Zemlji.

Već je raspisan natječaj za tracionalnu Dunavsku scenarističku radionicu koju će opet voditi Irena Krčelić. Priče ( story outline u 24 riječi ) se mogu slati na press@vukovarfilmfestval.com. Najboljih 5 sudjelovat će u radionici te imati osiguran smještaj s doručkom u Vukovaru.

Uskoro još infosa o 6. Vukovar film festivalu.

Organizatori festivala su Discovery d.o.o., Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.
Glavni pokrovitelj festivala je Hrvatski Telekom.
Glavni medijski pokrovitelji su: HRT, T-portal, Soundset, Jutarnji list, Kapital Network, Moj-Film.hr i Outdoor Akzent.
Regionalni pokrovitelji festivala su: Glas Slavonije, Slavonski radio, Vukovarske novine, Hrvatski radio Vukovar, E line, Panorama Vukovar,Vinkovački list i Radio Vinkovci.

Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival