Izdvojene novosti
6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu 6. Vukovar Film Festival raspisuje natječaj za Dunavsku scenarističku radionicu Detaljnije Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Raspisan NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu Detaljnije PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 5.VFF-a Detaljnije Današnji raspored filmova u Ružički Današnji raspored filmova u Ružički Detaljnije Matineje za najmlađe Matineje za najmlađe Detaljnije

Novi film Cristiana Mungiu-a - Iza brda - u službenoj konkurenciji!

10.08.2012. 12:02:32 Novi film Cristiana Mungiu-a - Iza brda - u službenoj konkurenciji!

Novi film Cristiana Mungiu-a - Iza brda - u službenoj konkurenciji!
Dobitnica canneske nagrade za najbolju glumicu gošća na Vukovar film festivalu!
Zagrebački hip hoperi Elemental na otvaranju festivala
!

Na 6. Vukovar film festivalu u službenoj podunavskoj konkurenciji prikazat će se novi film cijenjenog rumunjskog redatelja Cristiana Mungiu-a ( dobitnik Zlatne palme za film 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana), naslov Iza brda / Dupa dealuri.
Film o dvije prijateljice od kojih se jedna „obećala“ Bogu, a druga je pak zarobljena u vrtlogu duševne bolesti, novo je fascinantno djelo priznatog redatelja. Film je na Cannes film festivalu 2012. osvojio nagradu za najbolji scenarij ( Mungiu) te za najbolje ženske glavne uloge ( Cosmina Stratan i Cristina Flutur). Glavna glumica Cosmina Stratan i glumac Valeriu Andriuta bit će gosti festivala te će publici predstaviti svoj film.

Od dokumentarne konkurencije izdvajamo novi film „njemačkog“ Turčina Fatiha Akina, najpoznatijeg po izvrsnom filmu Glavom kroz zid. Radi se o naslovu Smeće u rajskom vrtu / Der Müll im Garten Eden koji progovara o borbi crnomorske turske zajednice protiv odluke da se njihovo mjesto pretvori u odlagalište otpada.

U sklopu festivala najavljujemo i autorsko pravnu tribinu, interaktivnu diskusiju o zaštiti autorstva i ostvarivanju autorskog i srodnih prava u audiovizualnom području. To je dio bogatog ovogodišnjeg Pegazovog autorskopravnog edukacijskog programa za hrvatske filmske autore, producente i umjetnike izvođače koji se ostvaruje uz potporu HAVC-a. Tribina će se održati u vukovarskom hotelu Lav, 25.8. u 12h. Voditelj tribine je autorskopravni specijalist Stribor Jurčić.

Party zona festivala i ove godine bit će beach bar Danube gardens. U srijedu, 22.8. najavljujemo koncert zagrebačkih hip hopera Elementala s početkom u 23h! Bit će još dosta koncerata o čemu u narednim obavijestima za medije!

Uskoro press druženje u Zagrebu sa opširnijim informacijama.


Organizatori festivala su Discovery d.o.o., Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.
Glavni pokrovitelj festivala je Hrvatski Telekom.
Glavni medijski pokrovitelji su: HRT, T-portal, Soundset, Jutarnji list, Kapital Network, Moj-Film.hr i Outdoor Akzent.
Regionalni pokrovitelji festivala su: Glas Slavonije, Slavonski radio, Vukovarske novine, Hrvatski radio Vukovar, E line, Panorama Vukovar,Vinkovački list i Radio Vinkovci.

Generalni pokrovitelj
kulTurist
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, Hrvatski dom kulture, Strossmayerova 20, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 445 552 Telefon: +385 (0)32 445 570 Telefon: +385 (0)32 445 553 Faks: +385 (0)32 445 562 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival