ŽIRI

Bernd Buder

je rođen 1964. u Zapadnom Berlinu, studirao je politologiju na Slobodnom Sveučilištu u Berlinu. Od 1996. do 2005. radi kao programski direktor berlinskog art kina Berliner Filmkunsthaus Babylon. Savjetnik je nekoliko filmskih festivala, među njima i onog u Cottbusu za kojeg je 2007. birao filmove s regionalnim fokusom na jadransku regiju, a potom i one iz crnomorske regije. Od 2005. savjetnik je Međunarodnog foruma novog kina, sekcije Berlinskog filmskog festivala za JI Europu. Radi i kao lektor te novinar. (Film-Dienst, Der Freitag).

Nina Violić

je rođena u Rijeci 1972. ADU u Zagrebu je završila 1994. Od 1995. do 2007. u stalnom je angažmanu u Teatru &TD gdje igra gotovo u svim repertoarnim predstavama. Godine 2000. potpisuje autorski projekt “Rad Borosane na sebi” a 2005. započinje suradnju s Bacačima Sjenki. Od 2007. članica je ansambla ZKM-a. Igrala u filmovima “Rusko meso”, “Svaki put kad se rastajemo”, “Sami”, “Blagajnica hoće ići na more”, “Fine mrtve djevojke”, “Iza stakla” i “Na putu”. Za svoj rad primila je više priznanja: nagradu Hrvatskog glumišta za mladu glumicu za Kraljicu u “Tri mušketira”, nagradu Ivo Fici na Festivalu glumca za Nadu u “Groznici”, nagradu Ivana pl. Zajca za Agafju u “Ženidbi”, Zlatnu arenu za Jadranku u filmu “Blagajnica hoće ići na more”.

Janko Heidl

je filmski kritičar. Od početka 1990-ih piše o filmu za razne tiskovine i elektronske medije, najčešće u Večernjem listu. Radio je kao pomoćnik i asistent redatelja na desetak dugometražnih igranih filmova, studirao je filmsku režiju na ADU u Zagrebu. Rođen je u Zagrebu 1967.