Izdvojene novosti
Broj 55 Kristijana Milića pobjednik je osmog Vukovar film festivala Broj 55 Kristijana Milića pobjednik je osmog Vukovar film festivala Detaljnije Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci Detaljnije Četvrtak donosi laureate Karlovyh Vara i Sundancea Četvrtak donosi laureate Karlovyh Vara i Sundancea Detaljnije Zbog kiše večeras, 27. kolovoza, sve projekcije u Cinestaru Vukovar Zbog kiše večeras, 27. kolovoza, sve projekcije u Cinestaru Vukovar Detaljnije Woody Allen i vukovarska publike vole se javno Woody Allen i vukovarska publike vole se javno Detaljnije

VFF pred vratima - berlinski laureat na svečanom otvorenju

22.08.2014. 14:35:48
VFF pred vratima - berlinski laureat na svečanom otvorenju

 

„U nedjelju 24. kolovoza s dvije generalne probe opasno ćemo se približiti osmom izdanju Vukovar film festivala. Tako ćemo za Vukovarsko zagrijavanje na Terasi agencije od 20.30h prikazati dokumentarni film Leona Rizmaula, Vukovar moje mladosti, a odmah potom i napeti triler Dva lica siječnja s Kirsten Dunst i Viggom Mortensenom u ulogama dokonog bogataškog para. U 21h istog dana u Perivoju dvorca Eltz prikazat će se velenagrađivani američki hit Dobri dileri iz Dallasa, dobitnik čak tri ovogodišnje nagrade Oscar. Ove su projekcije besplatne i pozivamo sve Vukovarce da pogledaju hvaljene filmove", riječi su organizatora 8. Vukovar film festivala.

Svečano otvorenje VFF-a održat će se 25. kolovoza u 20.30h na Terasi agencije za vodne putove, i to s dva vrlo zanimljiva naslova iz Podunavske konkurencije.

Prvi je kratkometražni igrani film novinarke i redateljice Jasne Nanut poznate širokom gledateljstvu po novinarskim zadacima u gledanim emisijama Red Carpet, Glamour caffe i Mastercheff. Njezin naslov Zajedno priča je o mladom paru čijim mislima struji pomisao o nevjeri gdje je redateljica zaposlila i svoju slatku kćer Kimi. Nakon filma Zajedno publici će premijerno u Hrvatskoj biti prikazan njemački naslov Križni put, redatelja Dietricha Bruggemanna, dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij i Nagrade ekumenskog žirija na Berlinaleu.
Priča o 14-godišnjoj Mariji koja će se žrtvovati Bogu radi svog mlađeg brata, film je koji će svojim kontroverzama zasigurno uzbuditi publiku. Redatelji Jasna Nanut i Dietrich Bruggemann će se pokloniti vukovarskoj publici.

No, program samog festivala počet će još ranije, matinejama u 10h u dvorani 3, Cinestara Vukovar. Na programu od 19h u Cinestaru su dokumentarni filmovi iz Podunavske dokumentarne konkurencije.
To su naslovi Spomenko o velečasnom s otoka Zlarina koji je izdvojen od centra moći i politikantsva; nakon njega gledamo izvrsnu češku studiju izrabljivača starijih i nemoćnih, film Varalice o čuvenim prodavačima nefunkcionalnih i nepotrebnih stvari kojima nasjedaju upravo najnaivniji iz ljudskog lanca, osamljeni penzioneri. Nakon Varalica gledamo priču Ne zaboravi me u kojoj redatelj David Sieveking snima svoju od Alzheimera onemoćalu majku koja je nekoć živjela prilično liberalno vodivši život u tzv. otvorenom braku s njegovim ocem i bila članica Socijalističke partije. Film je nagrađen na festivalima u Locarnu, Madridu i Varšavi.

Na drugoj večernjoj lokaciji, Perivoju dvorca Eltz u 21h prikazat će se novo remek-djelo Andreja Zvajginceva, kontroverzni Levijatan, film koji na prenesen način progovara o današnjoj „tužnoj" Rusiji kojom caruju pijani tinejdžeri i razulareni moćnici.

Na dan otvorenja festivala 25.kolovoza filmove prikazujemo i na Vukovarskoj adi; od 14h je na programu film iz programa Viking invazija, Stogodišnjak o starcu koji na stoti rođendan pobjegne iz staračkog doma.
U kinu Borovo naselje od 12h gledamo Retrospektivu Pedra Almodovara, remek-djelo Pričaj s njom nagrađeno Oscarom za scenarij, a od 14.30h Najbolje s VFF-a, film Cristijana Mungijua - Iza brda.

Kako smo ove godine festival proširili na Županju i Vinkovce, program u Županji u Parku muzeja od 20.30h prikazuje Retrospektivu Susanne Bier, film Sve što trebaš je ljubav.

Nakon brojnih projekcija, prvi festivalski dan od 22.30h začinit će jedan od najboljih regionalnih DJ- dvojaca DISKOBAJAGI, u novoj festivalskoj zoni, TERASI GOLUBICE MALL. Svi koncerti su kao i svake godine besplatni i startaju u 22.30h.


25. kolovoza počinju s radom i tri festivalske radionice u kojima polaznici uče razradu scenarija
(Dunavska scenaristička radionica), razradu produkcije filma (Festivalska radionica) te kreiranju animacije (STOP ANIMACIJA).

''Dugogodišnja podrška Vukovar film festivala dokaz je da je riječ o projektu od iznimnog značaja u Hrvatskoj i Regiji, koji ujedno predstavlja važan događaj u kinematografiji, ali i kulturi u cijelosti. Zadovoljstvo je istaknuti da Hrvatski Telekom podržava Vukovarski festival kontinuirano od njegovog prvog izdanja. Ovogodišnji vukovarski festival donosi vrhunska domaća i svjetska filmska ostvarenja i niz popratnih i zabavnih sadržaja za posjetitelje. Posebno nam je zadovoljstvo što i ove godine možemo najaviti da će filmofili, uz zabavne filmske izazove, moći osvojiti atraktivne nagrade u MAXtv Filmofeel nagradnom natječaju, a za ljubitelje filma, koji nažalost neće moći doći u Vukovar, osigurali smo u MAXtv videoteci ponudu vrhunskih filmskih ostvarenja. Korisnici MAXtv-a moći će ekskluzivno uživati u naslovima poput: Stogodišnjak, Moj grijeh, Na rubu, Pod naponom, Veliki muzej, Alan Partridge, Tisuću puta laku noć te film Zlato kojeg su organizator Festivala Discovery i HT za korisnike MAXtv-a osigurali bez plaćanja naknade, a koji će u Videoteci ekskluzivno biti dostupni nakon festivalske projekcije." ,izjavio je Darko Peranović, voditelj Odsjeka za prodaju u Hrvatskom Telekomu.

Više o ekskluzivnoj ponudi saznajte na www.tportal.hr/showtime/filmofeel.

Više infosa i točan raspored projekcija saznajte putem naše stranice www.vukovarfilmfestival.com
Pratite nas na facebooku, twiteru i Instagramu!

Organizatori festivala su Discovery d.o.o., Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.
Glavni pokrovitelj festivala je Hrvatski Telekom.

Glavni medijski pokrovitelji su: HRT, Jutarnji list, -ekskluzivni pokrovitelj- T-portal, radio 101, Moj-Film.hr, KINOTV i Outdoor Akzent.
Regionalni pokrovitelji festivala su: Glas Slavonije, Slavonski radio, Vukovarske novine, Hrvatski radio Vukovar, Radio Dunav,Vinkovački list, Radio Vinkovci i B1 plakati.

Partneri festivala
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 25. do 30. kolovoza u Hotelu Lav, Strossmayerova 18, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 443 114 Telefon: +385 (0)32 443 105 Telefon: +385 (0)32 443 118 Telefon: +385 (0)32 443 106 Faks: +385 (0)32 450 057 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival