Izdvojene novosti
Broj 55 Kristijana Milića pobjednik je osmog Vukovar film festivala Broj 55 Kristijana Milića pobjednik je osmog Vukovar film festivala Detaljnije Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci Detaljnije Četvrtak donosi laureate Karlovyh Vara i Sundancea Četvrtak donosi laureate Karlovyh Vara i Sundancea Detaljnije Zbog kiše večeras, 27. kolovoza, sve projekcije u Cinestaru Vukovar Zbog kiše večeras, 27. kolovoza, sve projekcije u Cinestaru Vukovar Detaljnije Woody Allen i vukovarska publike vole se javno Woody Allen i vukovarska publike vole se javno Detaljnije

Woody Allen i vukovarska publike vole se javno

27.08.2014. 12:13:50
Woody Allen i vukovarska publike vole se javno

 

Sinoć je hrvatsku premijeru imala nova komedija Woodya Allena, film Čarolija na mjesečini. Zavrzlame iluzionista i „fejk" spiritualistice i sjajne uloge oskarovca Colina Firtha i Emme Stone nasmijale se vukovarsku publiku koja je još jednom potvrdila da tradicionalno uživa u Allenovim filmovima.

Publiku je oduševio i mađarski film Bijeli Bog svojom potresnom pričom koja je užasnula, ali i razgalila srca gledatelja.

Vrijeme je za novi filmski dan koji započinje matinejom u 10h u Cinestaru Vukovar i to pustolovinama u Lego filmu. U kinu Borovo naselje od 12h prikazujemo kontroverzni film Pedra Almodovara Loš odgoj koji neuvijeno kritizira Katoličku crkvu. U 17.30h na istom mjestu prikazati će se irsko kanadski recentni kino hit Što ako u kojem glavnu ulogu tumači Daniel Radcliff aka Harry Potter. A kako izgleda kada kurdistanski klinci žele otići kod Supermena u Ameriku, pogledajte u filmu Bekas u 14h u dvorani Ružička hotela Lav. U 17h na istom mjestu na rasporedu je litvanski film Kako ukrasti ženu, interesantan po tome da je adaptacija drame proslavljenog hrvatskog pisca Mire Gavrana.


Kako pak kriminalci upadaju u nevolju za nevoljom nakon što samo žele pronaći put doma iz daleke Litve pogledajte u filmu Pravac Litva u kojem Vinnie Jones glumi naslovnu ulogu. Na programu je u Cinestaru u 17h.

Potom je od 19h u Cinestaru red na dokumentarce iz Konkurencije. Upoznajte svijet violončela u Pričama o violončelu koji predstavljaju redateljica Anne Schlitz i izradjivač čela Roland Schueler.

Zatim direktno u Afriku u kratkom dokumentarcu Lov na vještice Barnabasa Totha i Christiana Ketsuve. Dokumentarni se dan završava pričom o nikad riješenom zločinu u slovačkom filmu Slučaj Cervanova.

Večernja projekcija na Terasi agencije za vodne putove u 20.30h donosi češku komediju Revival o grupi ostarjelih rokera koji planiraju veliki come back. Publici će se predstaviti i glumac iz filma Marian Geisberg.
No u Perivoju dvorca Eltz publiku u 21 h čeka poslastica dana argentinska gorka komedija Divlje priče, Damiana Szifrona koji donosi 6 priča o ljubavnoj obmani i tragediji, o neodoljivom užitku u gubitku kontrole film koji će nagraditi svoje gledatelje svakom minutom divlje vožnje.

Noć je prekrasna, pjevat će Marijan Ban u vukovarskoj party zoni Golubica mall dugo u noć. Vjerujemo da će se složiti i gosti festivala spremni za nove filmove koji ih čekaju već sljedeći dan!

„Žiri je pogledao veliki broj filmova i vodi se isključivo filmskom kvalitetom koja je neupitna ove godine. No još ne znamo pobjednike", riječi su Branke Šomen, proslavljene hrvatske filmske kritičarke koja je ovogodišnja članica žirija. Pobjednici će biti poznati u subotu kada će se dogoditi svečano proglašenje i dodjela nagrada.

Napomena da se večernje projekcije u slučaju kiše sele u vukovarski Cinestar!

Pratite nas na www.vukovarfilmfestival.com.

Partneri festivala
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 25. do 30. kolovoza u Hotelu Lav, Strossmayerova 18, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 443 114 Telefon: +385 (0)32 443 105 Telefon: +385 (0)32 443 118 Telefon: +385 (0)32 443 106 Faks: +385 (0)32 450 057 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival