Izdvojene novosti
Broj 55 Kristijana Milića pobjednik je osmog Vukovar film festivala Broj 55 Kristijana Milića pobjednik je osmog Vukovar film festivala Detaljnije Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci Detaljnije Četvrtak donosi laureate Karlovyh Vara i Sundancea Četvrtak donosi laureate Karlovyh Vara i Sundancea Detaljnije Zbog kiše večeras, 27. kolovoza, sve projekcije u Cinestaru Vukovar Zbog kiše večeras, 27. kolovoza, sve projekcije u Cinestaru Vukovar Detaljnije Woody Allen i vukovarska publike vole se javno Woody Allen i vukovarska publike vole se javno Detaljnije

Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci

29.08.2014. 11:06:35
Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci

 

Sinoć su se u Vukovaru na Terasi agencije za vodne putove bečki Turci bavili sitnim i onim krupnijim kriminalom kroz intimnu priču o bivšem zatvoreniku koji nastoji spasiti sina od slične sudbine u filmu Pukotine u betonu.

Potom se kasno navečer oko 23h spašavao Pariz u posebno zanimljivom filmu Volkera Schlondorffa, Diplomacija, o nacistu koji ipak nije postupio po naređenju da uništi Pariz pred povlačenje i tako spasio sve ljepote francuske prijestolnice.

Danas je na programu kina Borovo naselje od 17.30h na programu dugo očekivana hrvatska premijera novog naslova kultne braće Dardenne koji se mogu pohvaliti da su već osvajači dviju Zlatnih palmi. Radi se o naslovu Dva dana, jedna noć. Oskarovka Marion Cotillard kao žena koja se bori za svoju egzistenciju opet je ostvarila izuzetnu ulogu.

Večeras je na programu Terase agencije za vodne putove od 20.30h je odlična mađarska drama o blizancima prepuštenim na milost i nemilost nemilosrdne bake u vihoru 2. svjetskog rata. U 23h je na istoj lokaciji zanimljiva drama Alice Rohrwacher, Čuda u kojoj jednu od uloga tumači planetarno popularna Monica Bellucci.

Od dnevnog dokumentarnog menija koji je na programu u Cinestaru od 19h izdvajamo film Pod naponom redatelja Huberta Canavala koja vodi gledatelja u ludi svijet borbe za energetske izvore pod cijenu ljudskog opstanka.

Od 21h na lokaciji Perivoja dvorca Eltz prikazuje se zanimljiva drama Neda Bensona, film Nestanak Eleanor Rigby sa zvjezdanom Jessicom Chastain u naslovnoj ulozi.

„Ovogodišnja festivalska radionica 'Od ideje do realizacije' broji šest polaznika koji dolaze iz Vukovara i Vinkovaca; Mirela Dorokazi, Klara Mustač, Strahinja Padežanin, Jovan Matavulj, Jovana Stojaković i Aleksandar Čečavac. U petodnevnom radu polaznici su zajedno s voditeljima osmisliti kratki film radnog naziva 'Most prijateljstva'. Trenutno svi polaznici prolaze postupak montaže filma i pripremaju finalnu verziju koja će biti spremna za prikazivanje na završnici festivala. Protagonist filma postavlja si pitanje kako bi ljudi reagirali kada bi prilikom svakodnevnog prelaska mosta zatekli balon. Skriven, promatrajući slučajne prolaznike, njegovo je pitanje dobilo odgovor. Reakcije prolaznika ne prikazuju samo njihov karakter, već i profil grada Vukovara.", riječi su voditelja radionice Mije Matasović i Marka Dugonjića.

Nakon filmova vrijeme je za glazbu. Od 22.30 na terasi Golubice malla pjevat će Rundek & Cargo trio koji će vjerujemo rasplesati publiku do dugo u noć.

Sutra nas očekuje proglašenje pobjednika 8. Vukovar film festivala.

Pratite nas na www.vukovarfilmfestival.com

Partneri festivala
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 25. do 30. kolovoza u Hotelu Lav, Strossmayerova 18, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 443 114 Telefon: +385 (0)32 443 105 Telefon: +385 (0)32 443 118 Telefon: +385 (0)32 443 106 Faks: +385 (0)32 450 057 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival