Izdvojene novosti
Broj 55 Kristijana Milića pobjednik je osmog Vukovar film festivala Broj 55 Kristijana Milića pobjednik je osmog Vukovar film festivala Detaljnije Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci Na meniju za petak novi film braće Dardenne i nagrađivana Čuda s Monikom Bellucci Detaljnije Četvrtak donosi laureate Karlovyh Vara i Sundancea Četvrtak donosi laureate Karlovyh Vara i Sundancea Detaljnije Zbog kiše večeras, 27. kolovoza, sve projekcije u Cinestaru Vukovar Zbog kiše večeras, 27. kolovoza, sve projekcije u Cinestaru Vukovar Detaljnije Woody Allen i vukovarska publike vole se javno Woody Allen i vukovarska publike vole se javno Detaljnije

Svečano otvoren 8. VFF

26.08.2014. 13:04:57
Svečano otvoren 8. VFF

 

Sinoć je na Terasi agencije za vodne putove otvoren 8.VUKOVAR FILM FESTIVAL / FESTIVAL PODUNAVSKIH ZEMALJA.

Festival je svečano otvorio zamjenik ministrice kulture, gospodin Berislav Šipuš i tako je Vukovar uplovio u osmu filmsku priču. Kratkim filmom o nevjerama i drugim bračnim zavrzlamama Jasne Nanut, filmom Zajedno otvoren je program podunavske Konkurencije.

Redateljica Jasna Nanut i glumica Tanja Smoje pozdravili su publiku, a Jasna je šaljivo napomenula kako je jednom posumnjala u muževu nevjeru te je tako došlo do inspiracije i snimanja filma.

Posebno je šaljiv bio i drugi filmski gost večeri redatelj i scenarist nagrađivanog njemačkog filma Križni put Dietrich Bruggemann koji je naglasio da se gledatelji na tužnu priču o katoličkom fanatizmu mogu nasmijati ali samo tek rijetko. Tako je Bruggemann naglasio da u svakom zlu postoji dobro kao što se u njegovu filmu dalo naslutiti nakon što se 14-godišnja Marija fanatično žrtvovala za svog mlađeg brata.

Filmska večer je završila najočekivanijim filmom sezone, filmom ruskog genijalca Andreja Zvjaginceva, Levijatan.

Opasni DJ duo Diskobajagi su zagrijali svježu vukovarsku noć i otpratili najezdu vukovarskih komaraca u prošlost nakon što je sinoć zaprašen grad.

Danas je novi dan i vrijeme je za nove matineje, početak Britanskog fokusa sa senzualnom Scarlett Johansson u filmu Ispod kože u 17h u vukovarskom Cinestaru.

Dokumentarni CineStar u 19h donosi grandiozni film o Umjetničko-povijesnom muzeju u Beču gdje su kuratori pažljivi svjedoci vremena te naslov Bukurešt Godina zmaja o kineskim biznismenima u Rumunjskoj.

Večeras na Terasi agencije od 20.30h kratki film Pogubljenje o tome kako se onomad pogubljivao Ceaucescu te izvrsni Mađar Bijeli bog gdje su psi osvajali Zlatne palme a na canneskom tjednu i Un certain regard.

Večer završava u Perivoju dvorca Eltz novim filmom nervoznog barda Woodyja Allena, u komediji Čarolija na mjesečini s Emmom Stone i Colinom Firthom u naslovnim ulogama.

Vukovarski adu smo zbog vremenskih uvjeta zamijenili dvoranom Ružička hotela Lav i danas od programa izdvajamo latvijski Mama volim te u17h o sitnom delikventu i njegovoj majci koja prati svaki njegov korak.
Na terasi hotela Lav u 17.30h održat će se prezentacija europske nagrade Lux koju Europski parlement dodjeljuje svake godine za dostignuća u filmu.

Večer u party zoni Golubica mall rezerviran je za rock bend Vatra, a sljedeći dan nosi nova filmska uzbuđenja. Pratite nas na www.vukovarfilmfestival.com.

Partneri festivala
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 25. do 30. kolovoza u Hotelu Lav, Strossmayerova 18, 32000 Vukovar.

Telefon: +385 (0)32 443 114 Telefon: +385 (0)32 443 105 Telefon: +385 (0)32 443 118 Telefon: +385 (0)32 443 106 Faks: +385 (0)32 450 057 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival