Close

Organizatori

Organizatori Vukovar film festivala - Festivala podunavskih zemalja su Discovery film, grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.

DISCOVERY FILM

Tvrtka Discovery film & video utemeljena je 1990. godine u Vukovaru, a njezina primarna djelatnost je filmska distribucija. U dosadašnjih preko 30 godina postojanja, Discovery film etablirao se u vodeću tvrtku u Hrvatskoj i regiji kada je u pitanju kino distribucija nezavisnih filmova odnosno uradaka europske i svjetske nezavisne kinematografije. Prepoznat od struke, ali i publike kod koje mnogi filmovi danas imaju kultni status, Discovery film se tijekom godina nastavio razvijati tako da danas u svom portfelju ima niz nagrađivanih filmova na čija prikazivanja drži prava. U prvom redu tu su dobitnici nagrade Oscar za najbolji film "Narednik James", "Kraljev govor", "Spotlight",  "Zelena knjiga: Vodič za život" i "Parazit" te brojni filmovi nominirani za tu prestižnu hollywoodsku nagradu kao što su "Brooklyn", "Dobri dileri iz Dallasa", "Zvijeri južnih divljina", "Minari", i mnogi, mnogi drugi.

Pored oskarovskih filmova, Discovery film drži prava na prikazivanje filmova koji su osvojili bezbrojna priznanja i nagrade na međunarodnim festivalima diljem svijeta - u prvom redu u Berlinu, Cannesu, Torontu i Veneciji. Neki od njih su dobitnici Zlatne palme u Cannesu "Ja, Daniel Blake", "Obiteljske veze" i "Parazit", dobitnici Zlatnog medvjeda u Berlinu "Tijelo i duša", "Sinonimi" i "Zlo ne postoji" te dobitnici Zlatnog lava "Žena koja je otišla" i "Negdje".

Osim distribucije pojedinačnih filmova, Discovery film je u suradnji s lokalnim kino prikazivačima do danas organizirao i nekoliko filmskih revija kao što su "Revija azijskog filma", "Revija dokumentarnog filma", "Filmofilija", "Otvori oči" i brojne druge. Osim gore navedenih osvajača glavnih nagrada, Discovery film distribuirao je i brojne druge zapažene, hvaljene i nagrađivane filmove kao što su "Još jedna runda", "Paralelne majke", "Projekt Florida", "Trgovački putnik", "Hladni rat", "Dogman", "Izgaranje", "Iz ništavila", "Portret djevojke u plamenu", "Svi znaju sve", "Tuga i slava" i brojne druge. Pored igranih filmova, Discovery film u svojem portfelju ima i niz animiranih kino uspješnica među kojima se posebno ističu "Mali princ" i "Pat i Mat na filmu".

Svoju kvalitetu i sposobnost poslovanja Discovery film je u ljeto 2007. godine podignuo na potpuno novu, do tada neviđenu razinu za jednog filmskog distributera. U suradnji s gradom Vukovarom i Vukovarsko-srijemskom županijom, Discovery film sudjeluje u organizaciji Vukovar film festivala koji je do danas imao čak 13 izdanja. Tijekom festivala koji traje između četiri i sedam dana, domaća publika ima prilike vidjeti najnoviju europsku i svjetsku filmsku nezavisnu produkciju, a pored filmova posjetitelji mogu uživati i u raznim popratnim događajima kao što su glazbeni koncerti, filmske radionice, predstavljanje knjiga i brojne druge manifestacije. 

Uz kino i VOD distribuciju, organiziranje raznih filmskih revija te vukovarskog filmskog festivala, Discovery film je u ožujku 2013. godine pokrenuo kabelski kanal KinoTV na kojem prikazuje najnovije televizijske uratke nezavisne produkcije. Međutim, tvrtka niti tu nije stala pa se u listopadu 2017. godine upustila u pokretanje još jednog kabelskog kanala - DokuTV-a u suradnji s Đelom Hadžiselimovićem, a na kojem se prikazuju dokumentarni filmovi i serijali novije produkcije.

www.discoveryfilm.hr

GRAD VUKOVAR

Smješten u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske, na ušću Vuke u Dunav, u zagrljaju Slavonije i Srijema. Vukovar je dar svojih rijeka. Grad čudesnog suglasja europski snažnog, drevnog, širokog i širokogrudnog Dunava te zavičajne Vuke; ćudljive, prepuštene ravnici, naravi prirode i slavonskom podneblju.

Vukovar je  sjedište Vukovarsko-srijemske županije.

www.vukovar.hr

HRVATSKI DOM VUKOVAR

Odlukom Gradskog vijeća od 15. veljače 2008., osnovana je kulturna institucija Hrvatski dom Vukovar. Obzirom na narav njezina djelovanja te na preporuku nadležnog ministarstva, institucija mijenja ime u javnu ustanovu u kulturi Hrvatski dom Vukovar. Sjedište Hrvatskog doma Vukovar je u Ulici J.J. Strossmayera br.20. Tom odlukom je i Ružičkina kuća postala sastavni dio javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

www.hrvatskidomvukovar.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA VUKOVARA

Turistička zajednica grada Vukovara osnovana je 22. srpnja 1998. godine sa sjedištem u Vukovaru, radi jačanja i promicanja turizma Vukovara i gospodarskih interesa u djelatnostima ugostiteljstva i turizma i s tim neposredno povezanih djelatnosti. Za potrebe obavljana stručnih i administrativnih poslova osnovan je Turistički ured. Tijela Turističke zajednice su: Skupština, Turističko vijeće i Predsjednik turističke zajednice, čiji mandati traju četiri godine.

Posljednje zakonske izmjene iz 2020. godine lokalne turističke zajednici definiraju kao destinacijske menadžment organizacije (DMO)čije zadaće obuhvaćaju aktivnosti u sklopu razvoja turističkih proizvoda, informiranja i istraživačkih aktivnosti te distribucije turističkih vrijednosti.

www.turizamvukovar.hr

Organizatori festivala
 • Discovery
 • Grad Vukovar
 • Hrvatski dom Vukovar
 • Turistička zajednica grada Vukovara
Srebrni sponzor
 • Pevex
Pokrovitelji
 • Grad Zagreb
 • Hrvatska turistička zajednica
 • Hrvatski audiovizualni centar
 • TZ Vukovar
 • Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske zajednice
Sponzori
 • Elatus
 • Alatir
 • Bobi
 • Borovo Startas

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum