Close
02.07.2022.

Zlatan Ibrahimović u Vukovaru

Četvrtog dana festivala na perivoju dvorca Eltz očekuje nas najveća ovogodišnja filmska poslastica!

Zlatan Ibrahimović u Vukovaru

Zlatan Ibrahimović svakako spada u najveću top klasu nogometnog talenta 21. stoljeća. Riječ je o igraču koji je u svojoj karijeri osvojio valjda sve što se moglo osvojiti, uključujući i svaku nogometnu ligu u kojoj je igrao - od one nizozemske preko španjolske, talijanske pa sve do francuske. Najbolji je strijelac u povijesti švedske nogometne reprezentacije s kojom je redovito nastupao na svjetskim i europskim prvenstvima. Ukratko, Ibrahimović je jedan od najpoznatijih, najtalentiranijih, ali i najkontroverznijih nogometaša napadača otkad je igra izumljena.

 

No, kako je sve počelo? Kako je mladi talent roditelja imigranata iz Bosne i Hercegovine uopće dobio priliku zaigrati nogomet? Gdje je zapravo odrastao, na koji način je živio i kako se probio na svjetsku nogometnu pozornicu? Sve to, a i još više donosi nam biografska sportska priča “Ja sam Zlatan” koja se prikazuje na vukovarskom filmskom festivalu u sklopu kategorije “festivalski hitovi” na perivoju dvorca Eltz. Riječ je o svojevrsnoj regionalnoj premijeri, jer domaća publika do sada nije imala prilike vidjeti ovaj hvaljeni uradak.

 

“Ja sam Zlatan” biografska je sportska priča koja uspješno izbjegava klišeje, fokusirajući se uglavnom na događaje izvan nogometnih travnjaka. Kao sin imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu predstavljao oslobođenje od teške zajednice u kojoj je živio, a tijekom kojeg je pokazao svu veličinu svog nevjerojatnog talenta i samopouzdanja koji su ga kasnije, unatoč potpuno drugačijim predviđanjima, katapultirali u jednog od najvećih nogometnih igrača 21. stoljeća koji je zaigrao za klubove kao što su Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain te Manchester United.

 

Film je snimljen prema Ibrahimovićevoj autobiografiji koju je napisao skupa sa švedskim autorom Davidom Lagercrantzom. U filmu su glavne uloge ostvarili Dominic Andersson Bajraktati kao 11-godišnji Zlatan, odnosno Granit Rushiti u ulozi 17-godišnjeg Zlatana dok njegove roditelje tumače Čedomir Glisović i Merima Dizdarević. Tijekom audicije za uloge producenti su izričito tražili da glumci koji će u konačnici dobiti uloge u filmu moraju tečno govoriti bosanski jezik, radi veće autentičnosti.

 

Biografska sportska drama “Ja sam Zlatan” na rasporedu je vukovarskog filmskog festivala u subotu, 2. srpnja s početkom u 21:15 sati na perivoju dvorca Eltz. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Organizatori festivala
 • Discovery
 • Grad Vukovar
 • Hrvatski dom Vukovar
 • Turistička zajednica grada Vukovara
Srebrni sponzor
 • Pevex
Pokrovitelji
 • Grad Zagreb
 • Hrvatska turistička zajednica
 • Hrvatski audiovizualni centar
 • TZ Vukovar
 • Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske zajednice
Sponzori
 • Elatus
 • Alatir
 • Bobi
 • Borovo Startas

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum