Close

Žiri

16. Vukovar Film Festival ima jedan tročlani žiri za kratke i dugometražne igrane te za dokumentarne filmove.

Ove godine predsjeda jedan žiri.

U žiriju se nalaze hrvatski glumac Marko Cindrić, popularni televizijski voditelj i producent Joško lokas te ugledni dokumentarist i bivši urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović.

ŽIRI 16. VUKOVAR FILM FESTIVALA

MARKO CINDRIĆ

Marko Cindrić dramski je glumac rođen 6. travnja 1984. godine u Zagrebu. Glumu je završio na prestižnoj glumačkoj školi The Oxford School of Drama u Ujedinjenom Kraljevstvu 2009. godine. U Hrvatskoj aktivno kreće raditi 2010. godine kao Odisej u nagrađivanoj predstavi “Kiklop”. Publici je najpoznatiji po ulogama u TV serijama “Loza”, „Konak kod Hilmije“ i “Nestali” koja je proglašena za najbolju hrvatsku seriju 2021. godine, te višestruko nagrađivanim filmovima “ZG80” i “Broj 55”. Glumi osim hrvatskog na engleskom i njemačkom jeziku. Od uloga u predstavama svakako treba izdvojiti ulogu Corvina u predstavi “Volpone”, ulogu Ante u predstavi “The Title of the Drama About Ante is Written Here”, ulogu Kojota u predstavi “Adio kauboju”, ulogu Fulvia u predstavi “Rozamunda” koja je osvojila grand prix kao najbolja predstava na poznatom INFANT festivalu u Novom Sadu, ulogu Mata u predstavi “A je to!” i ulogu Helmera Torvalda u predstavi “Nora/Kuća lutaka”. S udrugom „Nu:Write Theatre Festival Zagreb“ čiji je umjetnički direktor producirao je istoimeni kazališni festival, predstavu „A je to!“ kao i niz drugih kazališnih i audio vizualnih produkcija. Osim glume i produkcije, bavi se i pisanjem poezije. Godine 2021. izbacio je svoju audiovizualnu zbirku poezije „28 dana drugog stanja“.

JOŠKO LOKAS

Joško Lokas (3. studenoga 1971.) televizijski je voditelj, urednik, producent i autor. Karijeru je započeo 1994. godine na OTV-u, a na HRT-u od 1995. godine voditelj je showa Bravo. Autor, urednik, voditelj i producent brojnih TV projekata, 1997. godine osmišljava kviz Upitnik, koji i vodi u razdoblju od 1997. do 2004. godine. Kao autor potpisuje formate Diplomac, HNL manager, Večeras s Joškom Lokasom, 341, Dvornikovi, Mamutica, Jeopardy, Derbi, 5 minuta slave. Također se bavi i televizijskom produkcijom (Kod Ane, Policijska patrola, Ostati živ, 20pet, Operacija Kajman, Mamutica). Za tvrtku Emotion uređuje show Ja mogu sve na RTS-u (od 2015. godine), kao urednik pokreće Kolo sreće u Srbiji 2016. godine. Bio je autor i voditelj kviza Šifra koji se emitirao na HRT-u u razdoblju od 2016. do 2019. godine. Četiri godine zaredom (od 1998.) dobitnik je Večernjakove ruže za najbolje TV lice. Od 2019. godine postaje voditelj kviza Potjera na HRT-u.

ĐELO HADŽISELIMOVIĆ

Bivši urednik stranog programa HRT-a koji je od svog imena praktički stvorio brand kada su dokumentarni filmovi u pitanju. Rođen je u Zagrebu 1950. godine. Nakon što je diplomirao komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu zapošljava se na HRT-u kao vanjski suradnik, a radio je i kao urednik Zabavnog programa, urednik Drugog programa te urednik Ratnog programa te je zajedno s Marijom Nemčić i Zrinkom Tutićem bio osnivač Porina. Na državnoj televiziji radio je od početka svoje karijere, a upravo zahvaljujući njegovom odabiru, generacije su odrastale upoznajući se sa zanimljivostima iz znanosti, životinjskog svijeta ili putopisima. Trenutno radi kao glavni selektor filmova koji se prikazuju na kabelskom kanalu DokuTV – Odabrao Đelo Hadžiselimović.

Organizatori festivala
 • Discovery
 • Grad Vukovar
 • Hrvatski dom Vukovar
 • Turistička zajednica grada Vukovara
Srebrni sponzor
 • Pevex
Pokrovitelji
 • Grad Zagreb
 • Hrvatska turistička zajednica
 • Hrvatski audiovizualni centar
 • TZ Vukovar
 • Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske zajednice
Sponzori
 • Elatus
 • Alatir
 • Bobi
 • Borovo Startas

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum