28.06.2022.

Konferencija za medije povodom početka 16. Vukovar film festivala

Ukrajinski film u hrvatskoj koprodukciji otvara ovogodišnji filmski festival u Vukovaru!

Konferencija za medije povodom početka 16. Vukovar film festivala

[GALLERY_260]Danas je u gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana konferencija za medije povodom sutrašnjeg svečanog otvorenja šesnaestog izdanja filmskog festivala u Vukovaru. Ovogodišnji se festival održava u razdoblju od pet dana, od srijede 29. lipnja do nedjelje, 3. srpnja, a na njemu će biti prikazano preko šezdeset najnovijih i najatraktivnijih filmova koji su na raznim festivalima diljem svijeta pobrali hvalospjeve kritike i publike te osvojili razna priznanja i nagrade.

 

Konferenciji za medije prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, gosopdin Filip Sušac, direktor vukovarskog festivala, gospodin Igor Rakonić, direktorica turističke zajednice Grada Vukovara, gospođa Marina Sekulić, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara, gospođa Kristina Bilić te umjetnički direktor festivala, gospodin Dean Sinovčić. Svi su oni, na čelu s domaćinima festivala, zamjenikom gradonačelnika i direktorom festivala, pozvali sve Vukovarce, ali i ostale ljubitelje sedme umjetnosti da sljedećih pet dana provedu u društvu dobrih i kvalitetnih filmova kojima će festival biti ispunjen.

 

Na konferenciji je poseban naglasak stavljen na film otvorenja koji će se prikazati na Agenciji za vodne putove u srijedu, 29. lipnja s početkom u 21 sat. Riječ je, naime, o ukrajinskom hvaljenom i zapaženom filmu “Vizija leptira” redatelja Maksima Nakonečnog koji je, između ostalog, snimljen i u hrvatskoj koprodukciji, točnije u koprodukciji tvrtke 4film. U filmu je glavnu ulogu ostvarila Rita Burkovska koja će ujedno biti i počasnom gošćom samog festivala, a pridružit će joj se i hrvatski glumac Edvin Liverić koji također nastupa u filmu skupa s našom glumicom Darijom Lorenci.

 

Šesnaesti filmski festival u Vukovaru održat će se na četiri različite lokacije - na terasi Agencije za vodne putove i u CineStaru gdje će publika imati prilike gledati filmove koji se nalaze u službenoj konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog igranog odnosno konkurenciji dokumentarnog filma. U Hrvatskom domu Vukovar prikazivat će se najnoviji filmovi francuske kinematografije te kategorija DokuTV s najnovijim i iznimno zanimljivim dokumentarcima. Perivoj dvorca Eltz standardno je rezerviran za najatraktivniji program u sklopu kojeg će se prikazati kategorija “Festivalski hitovi” među kojima će biti prikazani filmovi “Ja sam Zlatan” o jednom od najpoznatijih nogometaša 21. stoljeća Zlatanu Ibrahovimoviću te “Dvostruka prijevara” ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu.

Organizatori festivala
 • Discovery
 • Grad Vukovar
 • Hrvatski dom Vukovar
 • Turistička zajednica grada Vukovara
Srebrni sponzor
 • Pevex
Pokrovitelji
 • Grad Zagreb
 • Hrvatska turistička zajednica
 • Hrvatski audiovizualni centar
 • TZ Vukovar
 • Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske zajednice
Sponzori
 • Elatus
 • Alatir
 • Bobi
 • Borovo Startas

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum