Izdvojene novosti
Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Detaljnije Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Detaljnije Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Detaljnije Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Detaljnije Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Detaljnije

Edukativni program

 

 

 

DUNAVSKA SCENARISTIČKA RADIONICA

Već tradicionalna radionica Vukovar film festivala, koja već sedmi put kreće u putovanje tajnama kreiranja scenarija za dugometražni igrani film. Sve trikove i zamke zanata, kao i 'fino brušenje' tekstualnog predloška pod mentorskim okom i znanjem dramaturginje i scenaristice Irene Krčelić.

 

24.-29. kolovoza, Hrvatski dom Vukovar

 

FESTIVALSKA RADIONICA 'OD IDEJE DO REALIZACIJE'

Radionica namijenjena filmskim entuzijastima s iskustvom ili bez, koji žele napraviti svoj film. Polaznici će se prvi dan radionice naći pred praznim papirom i u potrazi za pravom i izvedivom idejom, a posljednji dan pred projekcijskim platnom i publikom. U međuvremenu, ovladat će filmskim jezikom, napisati scenarij, glumiti, snimiti, režirati i montirati. A sve to pod mentorskim vodstvom studenata ADU-a Marka Dugonjića i Karle Folnović.

 

24.-29. kolovoza, Hrvatski dom Vukovar

 

RADIONICA ANIMIRANOG FILMA STOP ANIMACIJE

Treći put na VFF-u za klince i klinceze koji žele 'uroniti' u bespuća filmskog izražavanja, spremna je izrazito kreativna i živahna radionica stop animacije koju predano vodi hrvatski redatelj Zvonimir Rumboldt. Dobrodošli su filmaši juniori između 7 i 12 godina.

 

24.-29. kolovoza, Hrvatski dom Vukovar

 

RENDEZ-VOUS – FESTIVAL FRANCUSKE U HRVATSKOJ

 Francuske „Glumice“ u Vukovaru - Izložba Kate Barry

 Glumačke dive Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart, Mélanie Laurent, Adèle Exarchopoulos - tek su neka imena na 25 fotografija-portreta filmskih zvijezda francuske kinematografije i starije i mlađe generacije u objektivu Kate Barry, prerano preminule fotografkinje nesvakidašnjeg talenta kojoj je ova izložba i posvećena.

Ova je izložba hommage Kate Barry (kćeri glumice i pjevačice Jane Birkin i skladatelja Johna Barrya), prerano umrle u prosincu 2013. godine, i njezinome velikome fotografskome talentu.

Ona je također i hommage filmskim glumicama u objektivu Kate Barry, posebno onih francuske kinematografije, od najpoznatijih zvijezda do umjetnica mlade generacije.

Na izložbi je predstavljeno dvadeset pet portreta velike ljepote, neuhvatljive, tihe i melankolične atmosfere, u kojima se stapaju ozbiljnost i preciznost kompozicije i pažljivo režiranje tijela i dekora.

Kate Barry savršeno zna uhvatiti ono najosobnije u svakoj od glumica, ono što je nevidljivo na njihovim fotografijama iz medija, kako bi postigla suptilan izraz duboke intimnosti, bilo stvarne ili imaginarne.

Autorska izložba postavljena je u suradnji Francuskog instituta i Romana de Kermadeca, sina umjetnice, pod kustoskim vodstvom fotografkinje i novinarke Aline Arlettaz. “


24.-29. kolovoza, Hrvatski dom Vukovar

 

VUKOVARSKO ZAGRIJAVANJE

 

OVO MALO KIŠE

kratki igrani film, redatelj: Marko Dugonjić

nagrađen 2015. na Pula film festivalu Zlatnom arenom za najbolji kratki igrani film

BOJNIK

dokumentarni film, redatelj: Kristijan Milić

UBIJTE GLASNIKA / KILL THE MESSENGER

biografsko-kriminalistička drama

 

23. kolovoza, NEDJELJA, 20.30., TERASA AGENCIJE ZA VODNE PUTOVE

 

ŽIVELA SAM I JA TEBE

kratki dokumentarni film, redatelj: Aleksandar Čečevac

 ČARUGA

dokumentarni film, redatelj: Boris Šeper

ŠETNJA MEĐU GROBOVIMA / WALK AMONG THE TOMBSTONES

akcijsko-kriminalistički film, redatelj: Scott Frank

 

23. kolovoza, NEDJELJA, 21.00, PERIVOJ DVORCA ELTZ

 

PREZENTACIJE NACIONALNIH KUHINJA

Prezentacije kuhinja nacionalnih manjina s područja grada Vukovara

 

25. kolovoza, Udruga Nijemaca i Austrijanaca Vukovar

26. kolovoza, Vijeće rusinske nacionalne manjine grada Vukovara

27. kolovoza, Vijeće ukrajinske nacionalne manjine grada Vukovara

28. kolovoza, Vijeće mađarske nacionalne manjine grada Vukovara

29. kolovoza, Vijeće srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru

SVAKI DAN, 17.00-18.30, Terasa hotela Lav


PANEL DISKUSIJE

25. kolovoza Zaštita autorskih prava na internetu

26. kolovoza Viđenje filmske industrije u budućnosti

27. kolovoza  Prava vlasništva nad filmovima financiranima od strane države

Budućnost kino distribucije usljed jačanja online distribucije

                        

PREDSTAVLJANJE PRIRUČNIKA „GLUMA PRED KAMEROM“ ZVONIMIRA RUMBOLDTA  

Predstavljanje priručnika  'Gluma pred kamerom' autora Zvonimira Rumboldta, namijenjenog prvenstveno studentima glume i režije, ali i svima koji se namjeravaju ili već bave igranim filmskim i televizijskim formama, bilo amaterski ili profesionalno. Napominjemo kako je to prvo i zasad jedino objavljeno štivo s tog područja na hrvatskom jeziku.

SRIJEDA, 26. kolovoza, 17.00, Gradska knjižnica Vukovar


Predavanje Daniela Rafaelića: ODAKLE ČUDOVIŠTA U PIRAMIDAMA?

Paralelno s višestoljetnom egiptomanijom, razvija se i staroegipatska ezoterija. Tajna znanja, tajna društva i tajne komore fasciniraju našu civilizaciju taman od smrti one drevnoegipatske. Simbolika piramida, preuzeta iz pogrebnog konteksta, postaje tako suvremena svakodnevica koja se najčešće povezuje sa vanzemaljcima. Dok SF cvijeta, egitolozi bjesne jer su najčešće oni sami prikazivani kao zli čuvari prave Istine. Što je tu arheološki točno, što puka fantazija a što tek odvjetak industrije zabave, pojašnjava povjesničar, kritičar i budući egiptolog ili ezoterik Daniel Rafaelić

PETAK, 28. kolovoza, MUZEJ VUČEDOL


 


 

 

 Partneri festivala
1. Vukovar Film Festival
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 24. do 29. kolovoza u Hrvatskom domu Vukovar, J.J. Strossmayera 20

Odnosi s javnošću

Telefon: +385 (0)99 311 0328 Telefon: +385 (0)98 405 404 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Press center
Telefon: +385 (0)32 443 012 Telefon: +385 (0)32 443 037 Telefon: +385 (0)32 835 932
Radno vrijeme Press centra je od 9 do 18 sati.
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival