Izdvojene novosti
Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Detaljnije Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Detaljnije Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Detaljnije Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Detaljnije Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Detaljnije

Žiri


ŽIRI ZA KRATKOMETRAŽNI IGRANI I DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM


Pjer Žalica je rođen u Sarajevu, 1964.  Studirao je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Diplomirao je režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Autor je i redatelj brojnih TV emisija, serija, dokumenratnih filmova i reklama. Dekan je i profesor režije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Najpoznatiji je po dugometražnim igranim filmovima „Gori vatra“ i „Kod amidže Idriza“.

Areta Ćurković je rođena 1973.g. u Đakovu a u angažmanu je od 1994 g. u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. U matičnoj kući, a i s nekoliko gostovanja izvan nje ostvarila je niz uloga u preko četrdesetak premijerno izvedenih naslova.  2007.g snimila je dugometražni film “Kino Lika” u režiji Dalibora Matanića koji je dobio nekoliko međunarodnih priznanja. Za tu je ulogu nagrađena Vjesnikovom nagradom Breza za najboljeg debitanta. Sa istim redateljem je radila na filmu Majstori iz 2013. gdje je glumila naslovnu ulogu.

Igor Saračević je rođen 1965. u Zagrebu. Diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu - odsjek Montaže. Filmskom kritikom se bavi od 1988. godine. Objavljivao je u tiskanim medijima kao što su Kinoteka, Globus, Nacional, Hrvatski filmski ljetopis, Cosmopolitan i Elle, te u internetskim medijima kao što su tportal.hr i filmski.net.

 


ŽIRI ZA DOKUMENTARNI FILM

Dana Budisavljević diplomirala je filmsku i TV montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radila je kao montažerka, redateljica i producentica na nizu kreativnih dokumentarnih filmova i TV serija, uključujući i Sve 5! (redateljica), Godine hrđe Andreja Korovljeva (montažerka i ko-scenaristica), Veliki brodolomi Jadrana Davora Šarića (ko-redateljica), Novo, novo vrijeme u režiji Igora Mirkovića i Rajka Grlića (montažerka). Njezin drugi dokumentarni film koji je režirala Nije ti život pjesma Havaja bio je prikazan na više od 20 festivala, osvojio nekoliko nagrada i imao uspješnu kino distribuciju u Hrvatskoj. Zajedno s Nenadom Puhovskim 2005. godine pokrenula je ZagrebDox, a s kolegicom Olinkom Višticom godinu kasnije osnovala tvrtku Hulahop.

ROBERT TOMIĆ ZUBER rođen je 1976. u Puli. Ovaj diplomirani sociolog, posljednjih dvadeset godina radi kao novinar i urednik u hrvatskim tiskovinama, na radiju i televiziji, ali i u međunarodnim medijima, poput BBC-a. Hrvatsko novinarsko društvo dva puta ga je nagradilo za njegov rad. Posljednjih deset godina zaposlen je na HRT-u i uglavnom se bavio socijalnim i humanitarnim temama, poglavito kroz svoju također nagrađivanu emisiju “Misija”. Posljednjeg desetljeća režirao je tri dokumentarni filma. “Na stanici u Puli” o prvom koncertu Đorđa Balaševića u Hrvatskoj nakon rata. “Slučajni sin” njegov je drugi dokumentarni film, proglašen je najboljim hrvatskim dokumentarcem 2008, za što je nagrađen nagradom „Oktavijan“ hrvatskih filmskih kritičara. 2010. filmom „Mila traži Senidu“ svoj autorski rad prezentira i regiji. Film je nagrađen Human rights award na Sarajevo film festivalu, nagradama publike i žirija Mediteran film festivala, posebnim priznanjima etc.

'Odabrao Đelo Hadžiselimović' riječi su na kraju odjavne špice gotovo svake dokumentarne emisije na Hrvatskoj televiziji. Trenutačni urednik u stranom programu HTV-a koji se bavi odabirom dokumentarnih i humorističnih serija, rođen je 1950. godine u Zagrebu. Nakon što je diplomirao komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu zapošljava se na HRT-u kao vanjski suradnik a radio je i kao urednik Zabavnog programa, urednik Drugog programa te urednik Ratnog programa te je zajedno s Marijom Nemčić i Zrinkom Tutićem bio osnivač Porina. Na državnoj televiziji je od početka svoje karijere, a upravo zahvaljujući njegovom odabiru, generacije su odrastale upoznajući se sa zanimljivostima iz znanosti, životinjskog svijeta ili putopisima.
Partneri festivala
1. Vukovar Film Festival
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 24. do 29. kolovoza u Hrvatskom domu Vukovar, J.J. Strossmayera 20

Odnosi s javnošću

Telefon: +385 (0)99 311 0328 Telefon: +385 (0)98 405 404 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Press center
Telefon: +385 (0)32 443 012 Telefon: +385 (0)32 443 037 Telefon: +385 (0)32 835 932
Radno vrijeme Press centra je od 9 do 18 sati.
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival