Izdvojene novosti
Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Detaljnije Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Detaljnije Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Detaljnije Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Detaljnije Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Detaljnije

Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru

28.08.2015. 10:45:50
Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru
 
Hitovi sinoćnje večeri u Vukovaru bili su srpski film prikazan na prošlem Berlinaleu Panama i kostimirana drama Wernera Herzoga Kraljica pustinje.

Do dugo u noć plesalo se na taktove kraljeva sevdaha Mostar sevdah reuniona na terasi Golubica malla.

Danas je u 11h na novoj lokaciji Muzeja vučedolske kulture na programu francuski film Razotkrivanje tajne piramida s predavanjem povjesničara filma Danijela Rafaelića na temu egiptologije.Vlak koji vozi za Vučedol kreće ispred hotela Dunav u 10h.

Danas je na programu dokumentarne sekcije u Cinestaru na redu hrvatski doku Izgubljeno dugme koje rasvjetljava tajnu oko misteriozne smrti bubnjara Bijelog dugmeta Ipeta Ivandića.

Nakon toga slijedi kratki mađarski doku Lijes od pruća o starcu koji izrađuje vlastiti lijes.

Večer je na Terasi agencije za vodne putove rezervirana za pulskog laureata Imena višnje, film Branka Schmidta s Ivom Gregurevićem u naslovnoj ulozi. Schmidt i Gregurević će pozdraviti gledatelje u Vukovaru. Zadnji film dana je laureat sa Sundancea film Zemlja bez zakona, vestern sa Michaelom Fasbenderom u glavnoj ulozi.

Dok se rolaju filmovi u ovogodišnjem Vukovaru traju i filmske radionice. Na Dunavskoj scenarističkoj radionici razrađuju se sinopsisi potencijalnih filmova, na radionici Stop animacije izrađuje se animirani film a Festivalska radionica polazi cijeli raspon od praznog papira do gotovog filma.

Projekcije traju i na egzotičnoj lokaciji vukovarske ade gdje se mogu gledati filmovi iz sekcija Europskih velikih pet, Viking invazije i Europo otvori se.

Partneri festivala
1. Vukovar Film Festival
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 24. do 29. kolovoza u Hrvatskom domu Vukovar, J.J. Strossmayera 20

Odnosi s javnošću

Telefon: +385 (0)99 311 0328 Telefon: +385 (0)98 405 404 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Press center
Telefon: +385 (0)32 443 012 Telefon: +385 (0)32 443 037 Telefon: +385 (0)32 835 932
Radno vrijeme Press centra je od 9 do 18 sati.
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival