Izdvojene novosti
Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Detaljnije Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Detaljnije Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Detaljnije Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Detaljnije Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Detaljnije

Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku

26.08.2015. 11:29:53
Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku
 

 

 

9. Vukovar film festival jučer je prštao od filmskih poslastica.

Sinoć je film Bravo! eminentnog rumunjskog redatelja Radua Judea, vestern na taratinovski način oduševio vukovarsku publiku.

Za projekciju novog filma Woodyja Allena tražila karta više jer je bilo previše zainteresiranih za novi film newyorškog genijalnog filmaša. Priča o sveučilišnom profesoru koji se upusti u zločin iz puke strasti donosi novu briljantnu ulogu Joaquina Phoenixa a sinoć je održana hrvatska premijera tog filma.

Jučer je održano i otvorenje izložbe Glumice, pokojne fotografkinje Kate Barry koja je  fotoaparatom na suptilan način ovjekovječila poznate francuske glumice. Izložbu je otvorio ravnatelj Francuskog instituta Luc Levy, a izložba je ostvarena u suradnji s Rendez Vousom- festivalom Francuske u Hrvatskoj.

Za danas najavljujemo zanimljive dokumentarce u Cinestaru od 18.30h. Prvi je na rasporedu film Zvonimira Rumboldta Pola stoljeća diska o prvoj hrvatskoj diskoteci na otoku Hvaru. Drugi je film češkog redatelja Jirija Stejskala Moja kuća o ženi koja se na poseban način bori protiv sveopće globalizacije. Zadnji dokumentarac dana je izuzetan film Falcianova porezna bomba koji tematizira razotkrivanje tajnih tajkunskih računa u bankama.

Dva vrlo zanimljiva filma moći će se pogledati na Terasi agencije i u Perivoju dvorca Eltz. Od 20.30h gledat će se crna mađarska komedija Liza i mrtvi ljubavnici, film o ljupkoj ženi čiji su ljubavnici osuđeni na propast. Od 21h gleda se novi film Mattea Garronea, Priča na pričama u kojem naslovnu ulogu tumači zanosna latina Salma Hayek.

Party večeri seli se u party zonu Golubica malla gdje će okupljene zabavljati dj iz Peperminta u tematskoj večeri Studio 54.

 

Partneri festivala
1. Vukovar Film Festival
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 24. do 29. kolovoza u Hrvatskom domu Vukovar, J.J. Strossmayera 20

Odnosi s javnošću

Telefon: +385 (0)99 311 0328 Telefon: +385 (0)98 405 404 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Press center
Telefon: +385 (0)32 443 012 Telefon: +385 (0)32 443 037 Telefon: +385 (0)32 835 932
Radno vrijeme Press centra je od 9 do 18 sati.
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival