Izdvojene novosti
Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Objavljen natječaj za 10. Vukovar Film Festival Detaljnije Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Bravo Radua Judea pobjednik je 9. Vukovar film festivala Detaljnije Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru Detaljnije Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Salma Hayek i mađarski ljubavnici obilježili treću večer Festivala Detaljnije Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Gužva na Woodyju Allenu, rumunjski Tarantino oduševio publiku Detaljnije

Što je filmski festival bez dobrog zagrijavanja?

22.08.2015. 11:15:59
Što je filmski festival bez dobrog zagrijavanja?
 

Nedjelja 23. kolovoza će u gradu na lijepom plavom Dunavu osvanuti okupana suncem, kažu brojne internetske stranice posvećene vremenskim (ne)prilikama, a temperatura oko 9. Vukovar film festivala iz dana u dana raste.

Vukovarsko zagrijavanje, uvertira u cjelokupan Festival, rezervirana je za nedjelju navečer, kada se simultano gledaju filmovi na dvije otvorene lokacije.

Program na Agenciji za vodne putove otvorit će u 20.30 film Malo više kiše Marka Dugonjića nagrađen na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu kao najbolji kratkometražni igrani film. Taj dojmljiv i dirljiv kratkiš nastao je u suradnji s VFF-om koji je sav prihod od kupljenih ulaznica prošlog izdanja Festivala darovao Studiju kreativnih ideja iz Gunje, a kroz neposredan i intiman prikaz prirodne katastrofe i njenih posljedica ispričan iz dječje vizure i igru, iznova nas podsjeća na (izgubljene) temeljne ljudske vrijednosti.

Slijedi dugoiščekivan dokumentarni film Bojnik redatelja Kristijana Milića, čiji je dugometražni film Broj 55, također ratne tematike, trijumfirao lani na Puli i Vukovar film festivalu. Bojnik prati ratni put bojnika Siniše Ratkovića koji je dobrovoljno i ponosno stao u obranu domovine te njegove reakcije na stanje danas, 20 godina nakon kraja ratnog vihora.

Za kraj nas očekuje uzbudljiva biografsko-kriminalistička drama Ubijte glasnika/Kill the messenger, potresna istinita priča o novinaru  Gerryju Webbu koji se nije bojao razotkrivati istinu čak ni pod cijenu prijetnje obavještajne agencije, sa zvijezdom Jeremyjem Rennerom (dvaput nominiran za nagradu Oscar) u naslovnoj ulozi.  

Perivoj dvorca Eltz vrata svog auditorija otvara u 21 sat, i to kratkim dokumentarnim filmom Živjela sam i ja tebe redatelja Aleksandra Čečevca, u čijem fokusu je Jasmina i njena borba s opakom bolesti, koju nadomješta ljubavlju i predanosti fotografiji što je održava na životu. Program na prekrasnoj terasi uz Dunav nastavlja se dokumentarnim filmom Čaruga redatelja Borisa Šepera koji razotkriva misterij zloglasnog Jovana Stanisavljevića i pokušava odgovoriti na pitanje je li on ustvari bio razbojnik ili junak.

Posljednji film večeri je triler redatelja Scotta Franka Šetnja među grobovima/Walk among the tombstones, snimljen prema bestseleru Lawrencea Blocka, sa sjajnim Liamom Neesonom u ulozi policajca detektiva koji nepogrešivo staje na vrat zločincima i granice između pravde i zločina čini ponovno vidljivima.

Ulaz na sve projekcije programa Vukovarsko zagrijavanje je slobodan.

Vidimo se

   

Partneri festivala
1. Vukovar Film Festival
Vidi sve sponzore
Kontakt
Sve informacije možete dobiti u Press centru Vukovar Film Festivala, od 24. do 29. kolovoza u Hrvatskom domu Vukovar, J.J. Strossmayera 20

Odnosi s javnošću

Telefon: +385 (0)99 311 0328 Telefon: +385 (0)98 405 404 E-mail: press@vukovarfilmfestival.com E-mail: marketing@vukovarfilmfestival.com
Press center
Telefon: +385 (0)32 443 012 Telefon: +385 (0)32 443 037 Telefon: +385 (0)32 835 932
Radno vrijeme Press centra je od 9 do 18 sati.
Online kontakt
Prijašnji festivali 1. Vukovar Film Festival 2. Vukovar Film Festival 3. Vukovar Film Festival 4. Vukovar Film Festival 5. Vukovar Film Festival 6. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival 7. Vukovar Film Festival