Novosti

Poziv za Dunavsku scenarističku radionicu

Pozivaju se svi koji imaju ideje za filmske priče da napišu story outline (priča filma u 24 riječi ) i tako dobiju mogućnost sudjelovanja u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održavati za trajanja 3. Vukovar film festivala (26. - 30. 08. 09). Tema je slobodna...

Radionicu će voditi njemački redatelj i scenarist Yilmaz Arslan, koji je svojim filmovima Langer Gang i Fratricide osvajao nagrade na festivalima u San Sebastianu i Locarnu.

5 najboljih pisaca story outlinea po sudu hrvatskog redatelja i scenarista Ognjena Sviličića (Oprosti za kung-fu, Armin) imat će osiguran smještaj i doručak u vukovarskom hotelu Dunav za vrijeme trajanja festivala.

Zato upregnite sive stanice, zaposlite maštu i smislite svoju priču. Možda će baš vaš uradak jednom postati film. Svoj story outline uz prilog cv-ja šaljite na adresu: press@vukovarfilmfestival.com do 20. kolovoza....

U dokumentarnom programu najavljujemo odličan njemački film Zaradimo lovu/Let's make money koji nam razotkriva svjetske tokove "našeg" novca. U popratnom programu Svijet donosimo pravu poslasticu, Oscarom nagrađen japanski film, Odlasci/Departures, redatelja Yoyira Takite.

Zemlja partner je Njemačka. U sklopu suradnje s Goethe institutom donosimo Retrospektivu suvremenog njemačkog filma...

Uskoro pressica povodom 3. VFF-a.

// 16.07.2009