Novosti

Održana presica s gradonačelnikom

Današnja konferencija za novinare u uredu vukovarskog gradonačelnika Željka Saba znak je da i službeno "odbrojavamo sitno" do srijede i do početka Vukovar film festivala.

A da se uistinu imamo čemu radovati, potvrdio je direktor festivala Igor Rakonić. "Ove godine imamo možda i najbolju selekciju filmova - nije ih više nego lani, ali smo zato išli na kvalitetu i mislim da će posjetitelji teško odabrati koje će filmove pogledati", kazao je Rakonić i dodao da će publika u Vukovaru moći uživati u čitavom nizu sjajnih filmova pristiglih iz Cannesa i drugih uglednih festivala.

Ovogodišnja je selekcija tako poslastica za sve istinske ljubitelje filma, a to je moguće zahvaljujući podršci  glavnog pokrovitelja T-Com Kulturista čiji je predstavnik Dario Borovac također nazočio konferenciji.

"Sretni smo što imamo priliku podržati ovakvu manifestaciju u Vukovaru", kazao je Borovac. S njime se složio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji je kazao kako se nada da će Vukovar film festival postati simbolom novog života Vukovara. Za početak - vukovarski će kafići i lokali tijekom festivala raditi produljeno, do 2 sata ujutro, a uvedene su i dodatne noćne linije.

Drugim riječima - sve je gotovo spremno za početak festivala. Još samo da prođe taj utorak...

// 24.08.2009