Novosti

Raspisan natječaj za 4. Vukovar film festival

Raspisan je NATJEČAJ za sudjelovanje na 4. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 25. - 29. 08. 2010.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka,  Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također ćemo uzeti u obzir. 

Svaki autor u službenoj konkurenciji može imati samo jedan film. Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2008. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati isključivo na DVD formatu

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi dvd-i moraju biti ispravno označene «naljepnicama» sa sljedećim podacima: naslov filma, ime iprezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom, treba sadržavati sljedeće:

  • čitko popunjenu prijavnicu
  • životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, ukjučujući i popis nagrada; 
Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 1. srpnja 2010. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju,ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

Nagrade su sljedeće:
  • NAGRADA ZA NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI FILM- OTKUP PRAVA ZADISTRIBUCIJU
  • NAGRADA ZA NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI FILM- 500 EUR.
  • NAGRADA ZA NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM- 1000 EUR.    

 

Download prijavnicu

 

VUKOVAR FILM FESTIVAL
tel: 01 6192 212
fax: 01 6192 205
press@vukovarfilmfestival.com
www.vukovarfilmfestival.com

// 10.02.2010