Novosti

Natječaj za sudjelovanje na 3. Vukovar film festivalu

Discovery film i video raspisao je NATJEČAJ za sudjelovanje na 3. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 26. - 30. kolovoza 2009.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su izemlje bliske Podunavlju - Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također ćemo uzeti u obzir.

Svaki autor u službenoj konkurenciji može imati samo jedan film. Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2007. Filmovi moraju biti titlovani na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati isključivo na DVD formatu.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo dašalju isključivo kopije filmova. Svi dvd-i moraju biti ispravno označene sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja,trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom, treba sadržavati sljedeće:

  • čitko popunjenu prijavnicu
  • životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, ukjučujući i popis nagrada;

Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 1. srpnja 2009. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

DOWNLOAD PRIJAVNICE (480kb, doc)    DOWNLOAD PRAVILNIKA (409kb, doc)

// 24.03.2009